bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yine Dengeleyemedik
Yazarlar // 1 Şubat 2018 Perşembe 01:22

İsmail BAŞARAN

TÜİK dış ticaret verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Türkiye'nin 2017'de ihracatı yüzde 10.2 artışla 157 milyar dolar oldu. Ancak ithalatı ise yüzde 18 artışla 234 milyar dolara yükseldi. Rakamlara bakılırsa geçen yıl dış ticaret açığı yüzde 37 artarak 77 milyar dolara ulaştı. Geçtiğimiz ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 67,2 olarak kaydedildi. Rakamlara iyimser tarafından bakan da olabilir aksi düşünen de.

Rakamlara bakılırsa şu bütçe denilen rakamları yine dengeleyememişiz. Bunun da nedeni basit. Çünkü üretemiyor ve satamıyoruz, dışa bağımlı olarak yaşıyoruz.

Türkiye bu açmazdan nasıl kurtulacak sorusunun yanıtına gelince haliyle ihracatımızı artıracağız.

Yani öküzden önce inek besleyeceğiz. Ekin ve bakliyat ekeceğiz. En azından et ve ekinde dışa bağımlılığı kaldıracağız. İnek ve öküz sayısını artıracağız böylece süt ve eti çok tüketecek hem protein alacak hem de aklımızın çalışmasına, düşünmeden tabi olmamaya alışacağız.

Türkiye’nin üretmeye ve ihracata ihtiyacı vardır. Asıl seferberlik bu yönde yapılmalı ve dışa bağımlılık kaldırılmalıdır.

Ben ilkokula giderken, yani yıllar önce yerli malı haftası düzenlenirdi ve evlerimizden okula giderken büyüklerimizin verdiği bademi, cevizi, kuru inciri, poğaçayı, üzümü ve daha neleri getirir sıralarımızın üzerine koyar sonra da arkadaşlarla ortalaşa yerdik.

Bu ne zaman değişti biliyor musunuz?

Marşsal yardımı adı altında çakma sütler getirilip içirilmeye başlanmıştı bize.

 

AKÇAGÖZ BASTIRIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün istifasının ardından istifa eden belediye başkanlarının hangi konulardan ve hatalarından dolayı istifa ettiğinin açıklanması gerektiğini ifade edip sözü Samsun’a getirdi.

Akcagöz, "Benim açıkladığım belegeler, Sayıştay raporu, devletin raporları ortada. Yusuf Ziya Yılmaz’ın bir gün bile orada durmaması lazım." dedi.

Sahi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı hakkındaki bu iddialarla ilgili iktidar kanadından neden hiç ses çıkmıyor?

Sayıştay raporları ortadayken neden acaba sıra Samsun’a gelmiyor?

Neden Yılmaz kendi isteğiyle görevde bulunduğu süre içindeki harcamaların denetlenmesi için kendisi önayak olmuyor.

Acaba çekiniyor mu?

Samsun’da şimdi kulislerde sorular soru “Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan acaba Yılmaz’ı ne zaman görevden alacak” şeklinde.

Böyle bir durum olursa, Yılmaz’ın Partiden istifa edip etmeyeceği de konuşuluyor bu arada.

Hayırlısı, bekleyip göreceğiz hep beraber.

 

 

GÜNÜN SÖZÜ

Sadece çocukken güler insan, diğerleri palavra. Çünkü insan büyüdükçe komikliklere değil, acılara gülmeyi öğrenir aslında. Bob Marley