bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
YILMAZ'ı Savcı Bekliyor
Yazarlar // 11 Ekim 2016 Salı 00:00

Ragıp GÖKER

Hedef HALK’ın 22 Mart tarihinde ‘YILMAZ’I BEKLEYEN TEHLİKE 3628’ manşetiyle verdiği haberden sonra Samsun Cumhuriyet Savcılığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ‘ihaleye fesat karıştırmak’ suçlamasıyla ‘Şüpheli’ olarak ifadeye çağırmış.
Halk Gazetesi’nin istihbarat servisi o  belgelere ulaştı.. Manşetimizde tüm ayrıntıları görebilirsiniz.
Savcılık tarafından 22 Haziran’da Büyükşehir Belediyesine gönderilen tebligat, almaktan imtina edilmesine rağmen belediyede görevli bir avukata teslim edilmiş. 
Ancak Başkan Yılmaz, buna rağmen 112 gündür ifade vermeye gitmemiş. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın ‘ihaleye fesat karıştırmak’ suçlamasıyla, şüpheli olarak adliye çağrılmasına neden olan durum, FETÖ’den tutuklanan Ersin Yılmaz’a verilen o yaşlıların bakımıyla ilgili ihale nedeniyledir. 
Savcılık, Sabah’ın ‘kıyak ihale haberinden’ sonra 22 Mart’taki gazetemizin  yayınını  ihbar mı kabul etti bilinmez ama bir bilirkişi tarafından iddiaların incelenmesi istenmiş. 
Bilirkişi tarafından hazırlanan raporda Başkan Yılmaz, ihaleyi kazanan firmanın yetersizliğine rağmen ihaleye onay vermekle suçlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı suçlu mu değil mi bilmem. 
O kararı ancak, bir dava açılırsa ilgili mahkeme verir. 
Ama savcılığın çağrısına rağmen Yılmaz’ın ifade vermeye gitmemesi ilginç. 
Mahkemelerde Yargıcın arkasında ‘’Adalet mülkün temelidir’’ diye yazar. ‘Mülk’ devlet demektir. 
Devletin temeli adalete dayanır yani. Bu inancın sarsılmasına izin veremeyiz. 
İktidar partisinden seçilmiş bir siyasetçi olarak Yılmaz’ın siyasi nüfusunu biliyoruz. 
Son iki-üç gün içersinde ifade verdi mi bilmem ama Yusuf Ziya Yılmaz, Savcı çağrısına uymayarak, bu inancın sarsılmasına neden olduğu gibi savcılık makamını da zor duruma düşürmüştür. 
Savcılar, vatandaşlar arasında güçlü zayıf ayrımı yapmaz. 
‘İhaleye fesat karıştırmak’ gibi bir suçlamayla karşılaşmak kötü bir durum elbette ancak, Yusuf Ziya Yılmaz, ifadeye çağrılan ama gitmeyen bir vatandaşa yapılan muamelenin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanına yapılmasına izin vermemeli. 
Bir an önce savcının karşısına çıkmalıdır.      

*   *  * ŞEHİT HABERİNE ALIŞMAK  
Bir facebook arkadaşım sayfasından ‘’Bir şehit haberinden daha acı olan, şehit haberine alışmaktır’’ diye bir not yazmış. 
Doğru söze ne denir? Alıştık mı ne sahiden. 
10’u asker, 18 şehit haberinin geldiği gün de, ‘hiçbir şey olmamış gibi’ davrandık. 
Ne kadar acı…

*  *  * 
KİM OLURSAN OL, İYİ İNSAN OL 
Pazar günü, karımla birlikte, kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Fatih Mahallesi Muhtarı Yaşar Keklik’in cenaze törenine katıldım. 
Kalabalık bir cemaat tarafından uğurlandı Yaşar Keklik. Siyasi partilerin eski yeni temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın oluşturduğu kalabalık Fatih Mahallesi Camiinin avlusuna sığmamıştı. 
Ben de çok iyi tanıdığımı söylemem ama ortaokuldan bir sınıf arkadaşım ‘’Yakının mıydı?’’ diye sordu. 
O’da tanımıyormuş rahmetliyi. 
‘’İyi bir insan olduğunu duyduğum için geldim’’ dedi. 
Kötü alışkanlıklara bulaşmalarını önlemek için gençlere kol kanat geriyormuş Rahmetli, cenazeye katılanlar  ‘’Mahallenin gençleri sahipsiz kaldı’’ diye gözyaşı döküyorlardı. 
Yaşar Keklik’in giderken bize hatırlattığı gerçek şudur: 
Kim olursan ol, iyi insan ol.