bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yılda Bir Kez Öğretmenleri Hatırlamak
Yazarlar // 24 Kasım 2021 Çarşamba 16:02

Ragıp GÖKER

''Mustafa Kemal Atatürk, zaferden hemen sonra 27 Ekim 1922 tarihinde Bursa’da, İstanbul’dan gelen öğretmenlerle yaptığı toplantıdaki konuşmasında 'Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için, yalnızca ortam hazırladı. Gerçek zaferi siz kazanacaksınız ve kesinlikle başarıya ulaşacaksınız' sözleriyle hem eğitime hem de öğretmen ordusuna olan güvenini vurgulamıştır.''

Yukarıdaki sözler, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Başkanı Emin Kırbıyık'ın, bu gün kutlanacak öğretmenler günü nedeniyle yaptığı açıklamadan alınmıştır.

Bugün 24 Kasım.

Öğretmenler gününü kutluyoruz bugün.

Yılda bir gün de olsa öğretmenlerimizi anmak güzel elbette.

Ve fakat.

Yeter mi?

''Yeter'' diyebilenlere Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Büyük Zafer'in hemen ardından ve henüz Cumhuriyet ilan edilmeden ''Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için, yalnızca ortam hazırladı. Gerçek zaferi siz kazanacaksınız ve kesinlikle başarıya ulaşacaksınız'' sözlerini hatırlatmak isterim.

Öğretmen olmanın önemini anlamak için, Gazi'nin ''Gerçek zaferi siz kazanacaksınız'' sözünü doğru analiz etmek gerekir diye düşünüyorum.

Öğretmen olmayı çok istemiştim.

Ve fakat.

O cesareti kendimde göremedim hiç bir vakit.

Benim için imkansız gibi bir durum ama bir insana ve özellikle bir çocuğa bir şeyi öğretmenin çok zor olduğunu bilirim ve bunun için öğretmenlere hep gıpta ile bakarım.

Biraz da kıskanırım galiba öğretmenleri.

O nedenle gözümüz gibi bakmalıyız öğretmenlerimize.

Onca öğretmen açığı varken, hala atanamayan öğretmenlerin hal-i pür melali zaten içler acısı da..

Ki;

Ailelerin servet sayılacak bir harcamayla okutup öğretmen olmasını sağladıkları gençlerimizin atanamama gibi bir durumla karşı karşıya kalmalarını hiç anlamış değilim.

Anlayabilen ve bunu bana anlatabilecek biri varsa onu da dinlemeye hazırım.

İnananlar olarak ''Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum'' diyen Hz. Ali'nin sözünü ''Ne güzel söylemiş'' diyerek beğeniriz ama bu sözün hikmetini son yıllarda unutmuş gibiyiz adeta.

Alfabemizde 29 harf var biliyorsunuz, bir harfi öğrenmenin mutluluğunu öğrenmeye yeni başlayan bir öğrencinin heyecanını anlayabildiğimiz an, sanırım bize bir harfi öğreten öğretmenlerin kıymetini ve de önemini kavrayabiliriz sanırım.

''Ne zaman adam oluruz?'' diye özlü söz var ya.

Bu soruya verilecek en iyi cevap şu olacaktır:

Öğretmenlerimizi namerde muhtaç olmayacak düzeyde kazanca ulaştırdığımız zaman.

Pazar yerlerinde patates-soğan satan öğretmenlerimiz var hala unutma.

Bugün 24 Kasım.

Törenler düzenlenecek ve bu törenlerde hamasi konuşmalar yapılacak çocuklarımıza ''Öğretmenim canım benim'' diye şiirler okutulacak.

Sonra zil çalacak.

Biz dağılıp tören yerlerinden ayrılacağız.

Ders zili çalacak.

Öğretmenler derse girecek.

Bizler bir sonraki 24 Kasım'a kadar, öğrenmek ve öğretmenin kıymetini unutmuş olacağız.

Her zaman olduğu gibi yani!