bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yıkıcı Olma Başkan
Yazarlar // 12 Temmuz 2021 Pazartesi 00:55

İsmail BAŞARAN

Yapacağını söyledikleriyle Samsun’da yıkıcı olmaya devam edeceğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e bir önerim var: Bu ilin Siyasi Tarihine yapıcı olarak geçmek istiyorsan yıkıcı olma. Bazı konularda halkla inatlaşma. Çünkü bu tutum hem kendine hem de partine olumsuz olarak yansıyacak, yapılacak olan ilk seçimlerde partinin millervekili sayısı büyük ölçüde düşecektir. Bu gidişle bu sonuç kaçınılmazdır.

En son Kültür Merkezi’nin yanına ilçe minibüslerinin toplanma yerinin getirilmesi projen senden önce Belediye Başkanlığı görevini yapan Yusuz Ziya Yılmaz’ın yaptıklarını yıkmaktan başka bir anlam taşımayacaktır. Türkiye’de hangi belediyeye bakarsan bak yapılanları yıkanlar uzun soluklu olmamıştır. Herhalda kendin de uzun soluklu olmayacağını gördüğün için olsa gerek inadından vazgeçmiyorsun.

Yıkmaya devam ediyorsun böylece de yıkıcı ouyorsun. Çevren seni yanlış yönlendirince “evet efendimcileri çevrene topladığın için olsa gerek” gerçeklerle tanışamıyorsun. Yıkıcı olma başkan yapıcı ol, projeler konusunda iyi düşün taşın, Samsun halkının yararına olup olmayacağını tart.

“Başkan Mustafa Demir yapıcı değil de yıkıcı olmakta direndikçe aslında partisine de zarar veriyor söylemleri ağızdan ağıza dolaşıyor. En son olarak şimdi de Samsunspor’u karşısına almış durumda görünüyor” söylemleri dolaşıyor ortalıkta.

Sayın Demir bu tutumundan en kısa zmanda vazgeçnelidir. Özellikle de Samsunpor’u asla karşısına almamalıdır. Çünkü Samsunspor Samsun’un partiler üstü değeridir. İyi gitse de gitmese de Samsunspor’a verilecek zararlar, zarar verecek olanların ekonmisi ne de siyasi hayatınada darbe vuracaktır.

Siyasi İktidar daha önce Türkiye’in çeşitli bölgelerinde belediye başkanlarını “yorgunluk” gerekçesiyle görevinden alış ve yerine kayyum atamıştı. Hatta bazı bekedile başkanlarını da aynı gerekçeyle seçimlerde aday bile göstermemişti.

Bir Futbol ve Spor düşkünü olan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsu n halkıyla ve özellikle de Samsunspor taraftarıyla ters düşen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i de yapacak olumsuzlukların önüne geçebilmek amacıyla “yorgun düştü” gerekçesiyle görevden alıp yerine bir başkasını atayabilir. Bu durum da önümüzdeki seçimler konuşulmaya başlanmışken hem Samsunspor taraftarını yumuşatır hem de halkın ayrışmasının önüne geçebilir.

Gerçekler acıdır, siyasiler liderlerine bazı gerçeklerei söyleyemezler çünkü kendi geleceklerını riste etmekten çekinirler. Ancak siyasilerin birinci vazifesi kendileri değil vatandaş ve partileri olmalıdır.

Halkı değil de kendi geleceğini düşünen siyasiler ve siyasi iktidarlar siyaset denizinde boğulmuşlardır.

Samsun halkı da yönetenlerin Samsunspuspor’un yanında olmasını egolarına boyun eğmemelerini beklemektedir.

Unutulmaması gereken siyasi partilerin ve liderlerinin sonunu diğer siyasi partilerin çalışmaları değil kendi içinde ve çevresinde gerçekleri görüp iletmeyenler getirmişlerdir. Bu gidişle oyları günden güne eriyen AK Parti’nin de geleceğinin öncekilerden farklı olmayacağıdır.

GÜNÜN SÖZÜ

Akıl farklı şeylerin benzerliklerini, Benzer şeylerin farklılıklarını bilmekle oluşur. (Goethe)