bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yeter Artık
Yazarlar // 12 Kasım 2020 Perşembe 00:57

İsmail BAŞARAN

AK Partililerin neredeyse tamamının Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her söylediğine inanması ve karşı gelmemesine alışkındık. Çünkü Türkiye Cumhurbaşkanlığı sistemiyle yönetiliyor. Sayın Erdoğan’ın dediği dedik çaldığı düdük diye zannediliyordu.

Milli Eğitim Eski bakanlarından Hüseyin Çelik de bir zamanlar “10 yıl önceki kitapta yer alan cümlelerin bu yıl da aynı şekilde yer alması anlayışı doğru değildir” demişti. Bu anlayış yine aynen sürüyor. Bu nedendir bilmiyorum ancak vatandaşla dalga geçmekten başka değildir herhalde.

Neymiş ekonomi çok düzgünmüş, her şey normalmiş. Bana göre bu söylenen vallahi de billahi de yalandır. Çünkü her şey normal olmadığı gibi anormalin de üzerindedir.

Dolar düştü, dolar çıktı, TL’nin alım gücü azaldı diye çokça konuşulunca ve de “siz dolarla mı maaş alıyorsunuz” sorusuyla milletle adeta dalga geçen Ekonomi Bakanı Berat Albayrak da dayanamadı bu işlere. Sorulara yanıt veremez oldu adeta “böyle işin …” deyip istifa etti. Neymiş istifa kabul edilecek miymiş? İstifa tek taraflı bir işlemdir, istifanın kabul edilememesi gibi bir eylem yoktur. İstifa ettiğin kayınpederin de olsa bırakıp köyüne babanın evine dönersin sonunda.

Berat Albayrak’ın istifası ve köyüne dönmesi, bir gerçeği daha hatırlattı Türk halkına ve politikacılarına. Neydi o gerçek?

Asıl gerçek istifanın tek taraflı bir eylem olduğudur, kişinin kendi iradesiyle aldığı bir karardır. Ve istifanın kabul edilmeme gibi bir sonucu yoktur.

Albayrak’ın istifası bir başka gerçeği daha ortaya koymuştur. Yeni yönetimin adı Başkanlık sistem olsa bile insanların hür iradelerinin ve aldığı kararların önünde durulamayacağıdır.

Damadın adı Ferat da olsa Berat da olsa geçmiş tarihimizde tek adamların ne çektilerse damatlarından çektikleri gerçeğidir.

Yeter artık, damatlarına söz geçiremeyen tek adamlar vatandaşın her dediklerini yapmalarını beklemenin sonuna gelinmiştir. Sorgulanması gereken ise Cumhuriyet’in yörüngesinden çıkarılıp tek adamlık sistemine neden geçildiğidir.

 

TABLET DESTEĞİ

İlkadım Belediyesi az da olsa uzaktan eğitim sisteminde kullanılacak tabletler için destek vermeye başladı. Peki bunu yapması gereken Belediye mi yoksa Milli Eğitim Bakanlığı mı?

Siz eğitimi ve internet teknolojilerini her vatandaşa eşit olarak sağlayamıyorsanız vatandaşlarınız arasında eşitliği bozuyorsunuz demektir. Bu da sorunları beraberinde getirecektir. Vatandaşın alım gücünün yükseldiğini, başkanlık sisteminde doğruların yapılmadığının tam demokratik sisteme yeniden dönmenin gerektiğinin sonucudur.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yükseklere çıkmaktan sakın; çünkü insanın düşmeyeceği hiçbir yüksek yer      yoktur

(Cervantes)