bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yerli Otomobil
Yazarlar // 20 Temmuz 2020 Pazartesi 23:02

İsmail BAŞARAN

Türkiye’de çarşı Pazar fiyatlarının günden güne artması iktidarı yeni bir konu yaratmaya doğru yöneltti. Bu işi çok iyi yapan iktidar yine gündemi değiştirdi ve Yerli Otomobil ortaya atıldı.

Yapılacak otomobil tamamen yerli mi olacak gerçekten bunu kimse bilmiyor. Yine montaj sanayi devreye girecek mi?

Yerli otomobilin parçaları burada yani Türkiye’de mi yapılacak, yoksa yurt dışında yapılacak parçalar Türkiye’ye getirilip Bursa’da yapılması düşünülen fabrikada montajı mı gerçekleştirilecek bu parçaların?

Eğer böyle olacaksa bu ilk yerli otomobil olmayacak. Çünkü Bursa’daki otomobil fabrikalarında bu iş yıllardır yapılıyor. Neymiş Türkiye ve Dünya’yı Türkiye’de yapılacak yerli otomobilin heyecanı varmış.

Artık milleti kandırma güdünüzü bastırın ve gerçeklerle yüzleşin. Biz bu hikâyeleri çok dinledik. Anadol döneminden biliyoruz bunu.  Bu yerli otomobil lokmasını bir vatandaş olarak o günlerde de yememiştim şimdi de yemiyorum. Bütün parçaları yapın Türkiye’de bandın sonunda otomobil çıksın ortaya o zaman alkışlayacağım sizi ve teşekkür edeceğim.

Gündemi değiştirmek için böyle işlere tevessül etmeyin ne olursunuz. Vatandaş olarak biz gerçeklerle yüzleşiyoruz ve eve dönerken file dolmadan cebimizde para kalmamış oluyor. İşte gerçek budur.

 

PATATES VE SOĞAN

Yerli otomobilden sonra şimdi de yerli soğan ve patatese geçelim. Ticaret Bakanlığı, kuru soğan ile tohumluk hariç taze veya soğutulmuş patates ihracatını serbest bıraktı.

Ticaret Bakanlığının İhracı Yasak ve Ön İzne Bağlı Mallara İlişkin Tebliğinde (İhracat: 96/31) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yani patates üreticisi sevinirken kuru soğan üreticisi yine kan ağlamaya devam edecek. Bu arada gözler de acıdan yaşaracak haliyle. Zamanında soğan üreticisi desteklenip ihracatı artırılsaydı iyi olmaz mıydı?

Bir tarın ülkesi olarak bilinen Türkiye’de fabrikalar iktidar tarafından satılırken çiftçi üretemez duruma düşürülüp desteklenmeyerek ithalat artırılırken Türkiye ekonomisi uçuyor ha, güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum.

 

YAKAKENT’E YENİ YATIRIM

Samsun’un Yakakent İlçesi’nde denizin doldurularak bazı noktalara (T) adı verilen dalgakıranlar yapılacak deniliyor. Bu iş için taşlar taşınacak bir yerlerden. İşte o yerlerden o taşlar acaba kim tarafından taşınacak? Yandaş bir firma mı taşıma işini yüklenecek?

Bunu zaman içinde göreceğiz, ancak yatırım gerekli de bu yatırım mevcut limanın içinin kısmen de olsa dolmasına yol açacak mı, bu işin planlaması yapıldı mı?

Mutlaka yapılmıştır diye umuyorum, çünkü plansızlık kaş yapayım derken göz çıkarılmasına yol açabilir. (T) yapılacak bölgedeki konutlarında fiyatlarının artacağı ortada, oralarda yeni işyerleri yapılması ve Yakakent’in göç alması halinde altyapı yeterli olacak mı acaba, soruları çoğaltabilirsiniz.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Düşmanlarınızı kötülemeyin, onlar sizin eserinizdir. William Hazlitt