bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yeni Yılda Zam Yağmuru
Yazarlar // 31 Aralık 2020 Perşembe 22:35

İsmail BAŞARAN

Yarın 2020 yılını geride bırakacağız ve yeni bir yıla gireceğiz. Ancak maalesef bu yıla sevinçli giremiyoruz. Yıl gelmeyen iktidar tarafından onaylanan zam haberleri geldi bile. Konutun mu var, vergi veriyorsun ya artık yarından itibaren yani 2021 yılıyla birlikte bu vergini zamlı vereceksin. Oysa bir vatandaşın üzerine kayıtlı bir konutu varsa bu ihtiyaçtır ve bundan neden vergi alınır anlamak mümkün değil. Vergi birden fazla konutu olanlardan alınmalıdır.  Çünkü birden fazla olan konutlar gereksinim için değil, gelir için alınmış veya yaptırılmıştır.

Sadece konut zamlarından başka zamlar da geldi. Sadece bu gelen zamlar değil bir de piyasalara gelen zamlar var. Ekmeğe gelen zam piyasayı etkilemiş durumda. Sürekli ekmek aldığınız fırıncıya bir sorun bakalım üç ay önce kaç ekmek satıyorlardı şimdi kaç ekmek satıyorlar.

Masada porsiyon sayısı azalınca ki bunun nedeni de et, süt, sebze ve meyve fiyatlarına gelen zamlardan oluşur bu etki, tüketilen ekmeğin satısının artması kaçınılmazdır. Ancak bu denklem de ekonomik şartların ağırlığı nedeniyle bozuldu. Tüketilen ekmek sayısı da azalmış durumda, gerekçe vatandaşın alım gücünün azalmasıdır. Hükümetin asgari ücreti de açlık sınırının altında açıklaması çalışan kesimi hiç de dikkate almaması anlamı taşımaktadır. Bugün kendilerini dikkate almayanları, açlık sınırı altında ücrete mahkûm edenleri vatandaş da sandık önüne geldiğinde dikkate almayacaktır ve bu unutulmamalıdır.

BELEDİYE’DEN İŞÇİYE ZAM

İktidarın asgari ücreti beklenenin çok altında açıklaması ve bu fiyatın çalışan açlıkla baş başa bıraktığının seslendirilmesinin ardından Samsun’da CHP’li Atakum Belediyesi’nden bir açıklama geldi. Açıklamada personelin asgari ücretinin 3 bin 100 lira oldu. CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, asgari ücretin 2 bin 825 olarak açıklanmasına tepki gösterdi ve Atakum Belediyesi’nin kararını açıkladı. Bu karar çalışanın hoşuna gitmiştir umarım, her ne kadar yeteri değilse bile hiç yoktan iyidir.

Mahzuni Şerif'in dediği gibi insanlar muhtaç olmuş kuru soğana. Türkiye’de asgari ücretle çalışanlar kuru soğana muhtaç edilmiş, yetimin sırtından doyanlar çoğalmış.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Okurken yalnızca yazarın düşüncelerini dikkate almakla kalmayın, kendinizin ne düşündüğünü de tartın. (N. H. Kleinbaum)

MUTLU,  SAĞLIKLI, BOL KAZANÇLI İYİ YILLAR