bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yeni Rant Mı?
Yazarlar // 24 Şubat 2018 Cumartesi 21:15

İsmail BAŞARAN

Binalardaki elektronik haberleşme alt yapısı değişiyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) hazırladığı şartnameye göre fiber optik, ethernet, uydu anten ve kablo TV kabloları daire içi prizlere kadar dikey şaft’la (kablo bacası) tesis edilecek.

Bina yapılırken çatıdan tüm dairelere uydu yayınlarının ulaştırılabilmesi için kablo çekilmesi zorunlu olacak. Böylece balkonlardaki çanak antenlerin yarattığı görüntü kirliliği engellenecek.

Güzel olacak elbet de bir soru kurcalıyor kafaları.

Mevcut binalar ne olacak?

Türkiye’deki milyonlarca binanın damındaki çanaklar kaldırılınca görsel güzellik olacak da o kabloların daire işlerine getirilmesi için ne kadar harcama yapılacak?

Evini geçindirmekte zorlanan, çarşıda pazarda neredeyse yarım elma alacak duruma gelen vatandaş, hani o emekli maaşlarından kesilip Suriyelilere dağıtılan vatandaş bu paraları kime ve nasıl ödeyecek?

Vallahi benim binada böyle bir durum gerçekleşirse parasının Saray’ın bütçesinden alınmasını talep edeceğim. Bu kez de Suriyelilerden kesip öderler herhalde.

 

NE OYNAK ŞU FİYATLAR

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), iç açıcı olmayan bir fiyat açıkladı ve açıklama siz bu yazıyı okuduğunuzda uygulanmaya başlanmış oldu.

Kısaca, motorin fiyatlarına zam geldi, gözünüz aydın. Motorin grubunda 11-13 kuruş fiyat artışı oldu. Anlıyorsunuz ifadeyi değil mi? Zam değil, fiyat artışı.

Hiç olmazsa benzine şu anda zam gelmemiş oldu. Ancak unutulmasın ki onun da eli kulağındadır.

Motorin fiyatlarına 10 gün önce 17 kuruşluk bir indirim yapılmış ve fiyatlar 5 liranın altına inmişti ve vatandaş biraz olsun sevinmişti. Gece yarısından itibaren geçerli olan zamla, affedersiniz fiyat ayarlamasıyla ortalama fiyatlar yeniden 5.10 TL seviyesine yükseldi.

Garip sevindirecekse, önce eşeğini kaybeder sonra da bulurmuş. Eşeğimi buldum diye de sevinirmiş.

Bize de eşeğimizi buldurdular sanırım, haydi sevinelim fiyatlar düştü diye…

 

NE DEMEK ŞİMDİ BU?

Türkiye’de çiftçinin zor günler yaşadığını biliniyor. İYİ Parti Samsun Kurucu İl Başkanı Ömer Süslü de bu konuya dikkat çekti. Bir açıklama yapıp “AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyib Erdoğan Parti grubunda yapmış olduğu açıklamada çiftçinin kullanacağı mazotun yarısının 2018 yılından itibaren hükümet tarafından ödeneceğini açıkladı. Oysa hükümet çiftçiye hiçbir ek kaynak sağlamamış tam aksine çiftçinin sağ cebinden çaldığını sol cebine koymuştur. Bir diğer anlatımla çiğ süt ve gübreden çalınmış mazot olarak geri verilmiştir” dedi.

Çiftçinin aklıyla alay ediliyor sanırım. Siz düşünmeyin, ben sizin yerinize düşünürüm mantığıyla hareket eden çiftçiye de böyle bir uygulama yakışır.

 

ADAYLAR SORUŞTUULMALI

Adalet Ve Kalkınma Partisi’nde Alaçam İlçe Başkanlığı atanması konusunda sesler yükseliyor. Yükselen sesler de yenilir yutulur cinsten değil ve korkunç iddialar var.

AK Parti Genel merkezinin Alaçam İlçe Başkan adayı olarak belirlediği Selahattin Alkan'ın FETÖ bağlantısı olduğunu iddia eden partililer, imza kampanyası başlattı. Partililer bin imza olunca parti genel merkezi ve Erdoğan'a gönderecek.

Bu ne demek şimdi?

Demek ki gösterilen adaylar hakkındaki soruşturmalar ciddi bir şekilde yapılmıyor. Eğer ciddi yapılsa ve tabana sorulsa kimin ne olduğu ortaya çıkacak ve istenmeyenler aday gösterilmeyecek ve atanmayacak.

Peki, bu beyin örgüt üyesi veya sempatizanı olduğuna dair delil var mı, yargılanmış mı?

Bu isim atanınca parti üyeleri ne yapacak, hep birlikte istifa mı edecek yoksa örgüt üyesi olmakla suçladıkları kişiyle yola devam mı edecek?

O zaman kendileri de FETÖ’cü sayılmayacak mı?

Siyasette garip işler oluyor. Ne hikmetse de FETÖ’nün siyasi ayağının üzerine bir türlü gidilemiyor.