bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yeni Kısıtlamalar Gelecek mi?
Yazarlar // 27 Kasım 2020 Cuma 09:03

İsmail BAŞARAN

Salgında vakalar artıyor mu, artmıyor mu sorusunun yanıtı tartışıladursun vatandaşın kafası karışık. Ne kadar vaka ve ölüm sayısı olduğu netlik kazanamıyor. Bunun tek nedeni de vatandaşın açıklanan ölüm sayılarına inanmamaları.

Sağlık Bakanlığı Türkiye’de ölüm oranlarını açıklıyor da hangi illerde kaç kişinin öldüğünü bir türlü açıklamıyor. Samsun’da bu hastalıktan can veren var mı,  varsa ne kadar, bunu bilen var mı yok. Neden yok çünkü açıklanmıyor. Türkiye’deki sayılardan daha çok Samsun’da yaşayanları ilgilendiren rakamlar Samsun’da ne kadar vaka ve son bir ay içinde bu salgından can veren olup olmadığı, varsa da kaç kişinin can verdiği önemlidir. Dün sağlık ocağına aşı olmaya gittim, odum da. Grip aşısı beni bu hastalıktan ne kadar koruyacak onu bilmiyorum.

Aslında bir vatandaş olarak sağlık ocağına grip aşısı olmaya değil de kovid aşısı olmaya gitmem gerekmiyor muydu?

Grip aşısını bile zorluklarla vatandaşına veren iktidarın kovid aşışı çıkması halinde vatandaşına nasıl verecek bilen var mı? Şu andan aşı diye yapılanların hangi ölçüde yararlı olacak? Vatandaş boşuna mı heveslendiriliyor acaba?

Samsun Valiliği bırakın Türkiye rakamlarını vatandaşa kovid hastalığı nedeniyle Samsun’da kaç kişinin can verdiğini açıklamalıdır, tabi bu cesareti gösterilebilirse. İstanbul’da vaka sayı değil de Samsun’daki vatandaşı ilindeki rakamlar ilgilendirmektedir daha önce. Sokağa çıkma yasakları ve yeni kısıtlamalar gelecek mi acaba?

 

GERÇEK SALGIN ZAMLAR

Bütün dünya salgına odaklanmışken Türkiye’de gerçek salgın bu mikrobun yaptıkları değil de ülkemizin içindeki ekonomik mikroptan oluşmaktadır.

Türk ekonomisini yönetenler şapkalarını önlerine koyup düşünmektedir. Ekonomi Bakanlığı’nda yapılan değişiklikler de ne dövize ne de zamlara fren yaptıramadı. Yani gelen gideni aratmaya başladı. Dünden itibaren benzine 37 kuruş zam geldi. Hepimizin gözü aydın. Vatandaş kaybederken birileri yine kazandı. Hükümet neden bu salgında akaryakıta zam yapılmayacak diye bir karar alamadı.

Bir zamanlar Türkiye’de akaryakıta zam geldiğinde tek çift plaka uygulaması yapılırdı, hem trafik rahatlar, yolda araçlar boşuna akaryakıt yakmazlardı hem de yollar yarı yarıya boşalırdı.  Vatandaş da hangi gün aracıyla trafiğe çıkacağını bilirdi. Şimdi petrol baronları daha çok para kazansın diye böyle bir uygulamaya da gidilmiyor. Neden iktidarda biraz daha kalabilmek… Ancak iktidar partililerinin unuttukları bir konu var: Dün zamlar nasıl yeni iktidarlar oluşmasına yol açtıysa yarın da aynısı olabilir. Kimse benden büyüğü yok demesin, Dünya ve Türkiye kendilerini büyük sanan ne liderler gördü. Önemli olan giderken enkaz değil de refah bir ülke bırakabilmektir.

 

GÜNÜNSÖZÜ

Bilgi kartopu gibi yuvarlandıkça büyür. L. Sidney