bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yasakların Altındaki Gerçek
Yazarlar // 2 Aralık 2020 Çarşamba 00:25

İsmail BAŞARAN

Samsun Tabip Odası Başkanı Funda Furtun, AK Parti'nin düzenlediği ve Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın katıldığı toplantıda yaşanan korona bulaşına dikkati çekerek, yerel yöneticileri vatandaşa örnek olmaya davet etti.

Ve de en azından bir kişi doğruyu söyledi. Samsun’a bakanlar geldi diye partilileri toplayanlar siyasiler oldu. Sadece Samsun’da değil Türkiye’nin her tarafında oluyor bu yanlışlık. Siz vatandaşı toplayacaksınız ve siyasi şov yapacaksınız sonra salgın artınca vatandaşlar hasta oluyor diye sokağa çıkma yasağı uygulayacaksınız. Biraz ağır olacak eleştiri ancak İktidar tarafından alınan sokağa çıkma yasaklarının göstermelik olduğuna inanmaya başladım artık.

Vatandaşa şu saatler arasın sokağa çıkmayın diyeceksiniz ancak bakanlar ve milletvekilleri sokaklarda fink atacaklar. Gelin de bu kısıtlamaların halk sağlığı için yapıldığına inanın.

Bu kısıtlamaların altında vatandaşın sokağa çıkıp alışveriş yapacak parasının kalmadığını hissetmesi ve iktidara ateş püskürmesi gerçeği olabilir mi acaba? Siz nasıl düşünürseniz düşünün ben böyle düşünüyorum. Getirilen yasaklarla sokağa çıkmayı engelleyebilirsiniz de düşünmesini de engelleyemezsiniz ya.

Bu salgın Samsun’da da artıyor, sürekli ölenler var ancak rakamlar bir türkü gerçek olarak açıklanmıyor. Öyle ya yönetilenler ölsünler ancak yönetenler bu gerçeğin halk tarafından duyulmasını istemiyorlar.

Birisi çıksın da Samsun’da bu salgın çıktığından bu yana kaç vatandaşın can verdiğini açıklasa ya? Açıklayamazlar çünkü herkes koltuğunu kaybetmekten korkuyor. Ancak korkunun ecele faydası olmuyor, bu unutulmamalı…

 

KALDIRIMLAR VE BETONLAR

Eskiden kaldırım taşları vardı, yerinden çıkınca yeniden konulurdu aynı yerine, kırılmışsa da değiştirilirdi. Kaldırım değil de yollar asfalt ise o asfalt da en azından dört beş yıl giderdi.

Şimdi ne mi oldu? Samsun’da çiftlik Caddesi ve diğer bazı yerlerde asfalt yerine beton dökümler var. Vardı demek daha doğru olacak herhalde. O betonlar kırılıp duruyor vatandaş da ayağını burkmamak için uğraş veriyor. Çiftlik caddesindeki bu eksiklikler vatandaş hazır evine iken düzeltilebilir mi düzeltilir. Ancak bunu düşünebilecek akıl, sonra da uygulayacak güç gerekli…

 

GÜNÜN SÖZÜ

Sevgi ne kadar büyükse kederi de o kadar büyük olacaktır. (Spinoza)