bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yasaklar Sade Vatandaşa mı?
Yazarlar // 20 Kasım 2020 Cuma 08:46

İsmail BAŞARAN

Türkiye’de yasaklar başladı, yasaklara uymak zorundakilerden birisi de benim. Çünkü yaşım yasaklar sınıfına giriyor. Yaş girince işin içine aklıma takıldı sadece sade vatandaşlara mı var bu yasaklar, siyasiler de uyacaklar mı yasaklara?

Vatandaş olarak bendeniz 65’in üzerindeyim. Ancak benden daha yaşlı olanlar da var siyaset yapan, hatta siyasette yukarılarda bulunanlardan 65 üstü olanlar da mevcut. İlk olarak Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kaç yaşında olduğunu düşündüm, biraz araştırınca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 66 yaşına girdiğini öğrendim. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 26 Şubat 1954 yılında Kasımpaşa'da dünyaya gelmiştir. Kısaca 65 yaş üstü ve yasaklara uyması erken birisidir.

65 Yaş üstü olanların sokağa çıkışlarını kısıtlayan kararın altında imzası bulunanlardan birisi de Devlet Bahçeli’dir. Bahçeli 1948 yılında Osmaniye’de doğmuştur. Kısacası yasak kararının altına imza atanların ikisi de yasaklara uymak zorundadır.

Milletvekillerinden, genel başkanlardan 65 yaş üstü olanlar da yasaklara uymalıdır. Yoksa vatandaştan yasaklara uymaları beklenemez. Ele talkın verip kendileri salkımı yutarlarsa yasakların inandırıcı olduğuna inanmak zor olacaktır. Aldıkları kararlara kendileri uymayan siyasetçiler için bir söz vardır ve asla unutulmamalıdır. Ne mi o söz? Buyurun okuyun:  “Hayalde gör düşte gör, gidiyorum işte gör, eloğlu çabuk unutur, iktidardan düşte gör.”

Evet, gerçekler iktidardan düşünce görülecek, kısacası yaşayan görecek, kimler gerçekten sevmişler bu liderleri kimler seviyor görünmüşler. Yasakları sadece vatandaşa uygulanması, siyasetin kapsam dışında tutulması durumunda alınan kararların gerçekçi olduğuna inanılmayacaktır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Kuyuda su kalmayınca onun kıymetini anlarız... (B. Franklin)