bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yasaklar Artıyor
Yazarlar // 22 Nisan 2020 Çarşamba 21:00

İsmail BAŞARAN

Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan hafta sonlarında sokağa çıkma yasağı, araya 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nın girmesiyle dört güne çıktı. Vatandaşlar buna uyacaklar da merak ettiğim konu Ramazan geldi ya, Teravih Namazları nasıl kılınacak, daha doğrusu kılınacak mı?

Düşünebiliyor musunuz, teravih namazına gideceklerin satıyı da azalır herhalde. Yaşlılar ve çocuklar bu namaz için inançlarının gereğini yerine getiremeyecekler. Sadece namazlar değil, sokağa çıkma da artıyor. Hata sonları sokağa çıkma yasağı artık adet haline geldi.

Bendeniz de sokağa çıkma yasağına takılanlardanım.

İktidar bir karar alıp “Bu hafta soru yaşlılar sokağa çıkacak 60 yaş altı olanlar evlerinde kalacaklar” diyebilir mi, diyemez tabi. Çünkü iş gücünü o yaş grubu oluşturuyor. Üretim durmayacak ya, vatandaş engellerin aşılabilmesi için hep çalışıp çabalayacak.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle insanlar Ulusal Egemenlik Bayramını” evlerinde kutlayabilecekler.

 

YARDIMLAŞMA YASAKLANDI MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kararla bazı belediyelerin vatandaşlara yardım yapmasını yasakladı. Neden diye sormaya gerek yok, herhalde bu belediyelerin başkanlarını önümüzdeki seçimlerde kendisine rakip görüyor. Oysa buna hiç gerek yok, çünkü nasıl olsan karşısına çıkan adaylar yeniliyorlar…

Belediyelere vatandaş yardım yapamaz, hatta belediye vatandaştan yardım alıp dağıtamaz. Ancak vakıflar bunu yapabilirler öyle mi? Cuma günleri Türkiye’deki neredeyse tüm camilerle “Camiye yardım” adı altında cemaatten yardım toplanmıyor mu, toplanan bu paraların nerelere harcandığının hesabı soruluyor mu?

Camiye yardım var ancak garip gurebaya aşa muhtaç olanlara yardım yok öyle mi? Böyle bir mantık hangi ahlak ve dinde, kanunlarda var. Eğer böyle bir kanun varsa bilinmelidir ki o kanun da hatalı çıkarılmıştır.

İnsanlar ister belediyelere, ister aş evlerine isterse Cumhurbaşkanlığının açtığı hesaplara bağış ya da yardım yapabilir. Bu konuda sen ben kavgası yapılmamalıdır, önemli olan garibana yardım etmek değil midir? Tabi bu yardımları yapanlar yarın seçim çalışmaları sırasında” Ben sana yardım yapmıştım şimdi oyunu bana ver” demeyi düşünmüyorsa…

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yalnız kendini düşünen adam, yumurtasını pişirmek için komşusunun evini yakar. (Francis Bacon)