bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
  Yaralar Sarılıyor
Yazarlar // 28 Ağustos 2019 Çarşamba 12:05

İsmail BAŞARAN

Samsun’un Terme ilçesindeki sele büyük maddi hasar ve can kaybına yol açtıktan sonra gelen açıklama kimin yüreğimi ferahlattı ki?

Malı sel sularına kapılıp giden üreticileri ve evleri ile işyerleri sular altında kalan vatandaşları mı?

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Tüm iş makinelerimiz sahada selin tahribatını ortadan kaldırmak için var gücüyle çalışıyor” demiş.

Sayın Kılıç, sel sularının yol açtığı can ve mal kaybını yerinde incelemekten daha önemlisi böle bir olaya olanak sağlamamaktır yani doğru projeler ve mimari hatası olmayan hizmetler yapabilmektir. Bu olması gerekendir. Bunun için ise altyapı proje ve uygulamalarının hesaplı kitaplı yapılmasıdır.

Mal kayıpları için yaraları sarabilirsiniz tamam d evlatları sel sularına kapılarak can veren ailelerin yüreklerindeki yaraları nasıl saracaksınız?

Bu yara, eğer varsa yaşacağınız sürece yüreğinizin yanmasına yol açmayacak mıdır?

Şimdi siz çıkıp yatalar be nim değil diyerek önceki yönetimleri suçlayabilirsiniz de hep birlikte yol arkadaşı değimlisiniz?

 

MADDE 168

Sevr Antlaşmasının 168. maddesinde ne yazıyor hatırlayalım mı?

Türkiye’deki askeri okullar kapatılacaktır.

Bu konuya dikkat çekmek gerekir, eskiden Türk Silahlı Kuvvetleri’nde subaylar askeri okullardan mezun olan eğitimli kişilerdi. Kurtuluş savaşı sırasında üst kademedeki askeri dehalar da bu okuldan yetişmişlerdi.

Öncesinde Çanakkale’de karşılaşmıştı dedi düvel o komutanlarla sonrasında Kurtuluş Savaşı sırasında o komutanlardan yine tokat yemişlerdi. Ve bu hezimetleri hiç unutmamış olmalılar ki Türk Ordusu’nun yapısıyla oynamaya başladılar. Bazı üst düzey komutanlıklara askeri okul çıkışlı olmayanlar yerleştirildi mi? Şimdi de Askeri Okulların kapatılması yine gündeme geldi.

Yani Sevr Antlaşması ağır ağır uygulamaya konulmaya başlanmak isteniyor. Mustafa Kemal Ne demişti hatırlayalım:

Türkiye’nin bütün orduları dağıtılmış, limanları işgal altına alınmış tersanelerinde çalışmalar durdurulmuş olabilir, buradan kurtulmanın tek yolu Türk’ün damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Ancak şimdi günden güne Araplaşıyoruz asimile ediliyoruz bir azınlık farkında bu işin de çoğunluk Cumhuriyet’in yıkılmasını istiyor da dış güçlere yardakçılık ediyorlar, dundan önce olduğu gibi.

GÜNÜN SÖZÜ

Rüyaları gerçekleştirmenin en kestirme yolu, uyanmaktır.

(J. M. Powe)