bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yapılması Gereken
Yazarlar // 14 Temmuz 2021 Çarşamba 16:08

İsmail BAŞARAN

Haberi okuyunca ben düşündüm, ilgili ve yetkililerin düşünüp düşünmediğini bilmiyorum. Haber şöyle: Samsun il sınırları içerisinde 2021 yılında toplam 22 adet orman yangını meydana gelirken, bu yangınlarda 21,28 hektar alan örtü zarar gördü.
Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'nün Samsun sınırları içerisinde 575,246 ha (yüzde 60) ağaçlık, 389,478 ha (yüzde 40) ormanlık alanı bulunuyor. Samsun'daki orman varlığı 2002 yılında 369,517 hektar alan seviyesindeyken yüzde 5,4 artarak 2021 yılında 389,478 hektar alana çıktı. Bu rakamlar Samsun’daki ormanlık alanların arttığını gözteriyor da bu alanların bir bölümünün neden yandığını açıklamıyor.
Bir: Sorulması gereken sorulardan birisi Samsun Orman Bölge Müdürlüğü ne oldu, neden Amasya’ya taşındı? İki: Samsun’da orman yangınlarını söndürebilmek için yeterli araç ekipman ve personel var mı?
Başta İktidar milletvekilleri olmak üzere Samsun Milletvekillerinin hepsi bir araya gelip sorunun yanıtını verebilmeli ve Samsun’a Orman Bmölge Müdürlğü çalışır hale getirilmeli. Bir orman yangınında başvurulacak adres Amasya olmamalı.
Samsun’da orman mı yok? Var, Vezirkoprü’de var.  Bafra’da Balık göllerinde Subasar ormanları var.
Yakakent’te Çamgölü var. Diğer ilçelerde de ormanlık alanlar var da Samsun’da yeterli ekipman var mı? Bu sorunun yanıtını Samsun milletvekilleri vermeli. Yaz aylarına girdik, piknikçiler ormanlık alanlarda ateş yakacak, Allah esirgeye bu bölgelerdeki ormanlarda yangın çıakbilir. Söndürecek ekipmau ve personel var mı? İstatistiangın çıktığını ve ormanların zarar gördüğünü açıklıyor. Bafra, Kavak, Vezirköprü’de 21.28 Hektar ormanlık alanda yangın çıkmış, peki yann bu bölgelerde ağaçlandırma çalışmaları yapılmış mı, işte bunu kimse bilmiyor. Yapılması gereken önce yangınların önünü kesmek, eğer yangınlar önlenemiyorsa yanan bölgeleri neniden ağaçlandırmaktır.

ENFLASYON YİNE DÜŞÜK

Türkiye’de vatandaş ay sonunu getiremez durumdayken enflasyon rakamlarını açıklayanlar bizlerle dalga geçiyor. Devlet Kurumları tarafında açıklanan rakamlar da İktidar tarafından onanıyor.
Memur ve emekliler Temmuz ayında yüzde üçlük sözleşme zammı ve yüzde 5.45 de enflasyon farkı alacaklar. Tamam da Temmuz ayındayız henüz bu farkları bile almış değiliz. Çarşı pazara çıkmayan enflasyon belirleyiciler ile iktidarda bulunanlar rakamları beğenmiş olabilir, ancak vatandaş beğenmiyor. Bir vatandaş olarak ben de bu rakamların kandırmaca olduğunu düşünüyorum. Pazarta meyve ve sebze, kasapta et, markette etiketler  neredeyse hergün değişiyor.
Seçim ve sandık gelecek elbet. Ben kendi adıma söyleyeyim: Bna bu kdar zam verenlere ben de aynı ölçüde bile oy vermeyeceğim. Farkındayım, iktidar partileri daha şimdiden oyları hesaplıyordur da boşa kürek çekmesinler artık vatandaş gözünü açtı.
Enflasyonun yüksek verilen zmmın düşük olduğu ortadaken bir gerçeği İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş gözlerönüüne serdi. İlkadımda dört bin ailenin kurban etine muhtaç olduğunu vurguladı. Bu muhtaçlık ihtiyaçtan doğuyor elbek, ihtiyaç da ekonomik sıkıntılardan kaynaklanıyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşılmasına imkan olmayan hiçbir duvar yoktur. (ÇEHOV)