bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yapılması Gereken
Yazarlar // 28 Mayıs 2021 Cuma 00:09

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile başlayayın.eşitli çalışmalar yapılıyor, bu çalışmalarda kullanılmak üzere araç gereç de alınıyor. Bunlar elbette yapılması gerekenler, ancak merak ettiğim bu araç gereçlerden ilçelere verilip verilmediğidir.

Bazı ilçelerein araç gereçleri yeterli değil gibi görünüyor. Yaz gelddi, havalar ısındı, kısacası özellikle de ağacı bol olan bölgelerde yangınları bekleme kaçınılmaz hal aldı.

Samsun’un  özellikle de kırsal bölgelerinde orman yangınlarının kısa zamanda önüne geçilebilmesi için Belediyelerde arazözler ve yangın söndürme araç gereçleri yeterli mi? Yoksa belediyelerin paraları harcanırken bu gibi eksiklşikler görünmüyor mu?

İlçelerden bazılarında ormanlık alanlar var. Yakakent’te Çamgölü, Bafra’da geeçen yıl bir bölüm yanan sulak alanlar var. Vezirköptü bir diğer ormanlık alan olan bölge. Yerel yönetimlerin yangın söndürme araçlaı yetersiz olabilir, Samsun Büyükşehir Belediyesi bu bölgelere yangın sırasında araç gereç takviyesi yapana kadar yangın yakıp sönme aşamasına gelebilir. Bu nedenle özellikle kırsalı çok olan belediyelere yangın söndürme araç gere. Duıensn yapılması gerekiyor mu?

SİYASİLERE TAVSİYE

CHP Samsun Milletvekili Neslihan  Hancıoğlu Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Rize ziyaretini hatırlattı. İsmini vermeden 'gelin hanım' diye hitap ettiği Akşener için "Gelin hanım beni Netanyahu'nun yanına koyuyor, onun ardından memleketim Rize'ye gidiyor. Gelin hanıma gayet güzel bir ders veriliyor" dediğini hatırlattı.

Bir vatandaş olarak üzerime büşen bir görevi yerine getirmek istedim bugün. Siyasilerin böyle bir dil kullanmaları ve rakiplerini küçük düşürücü ifadeler kullanması çok yanlış. Çünkü insanlar karşılarındakini ne kadar küçük düşürmek isterlerse kendileri de o seviyeye inmiş olurlar. Siz siz olun herhangi bir tartışmada veya söyleşide, karşınızdakini ifadelerinzle küçük düşürme yolunu değil de yükseltme yolunu seçin. Çünkü karşınızdakini hangi ölçüde yükseltirseniz kendiniz de o ölçüde ykselirsiniz. Aksı durumda siz de küçük düşürmek istediğnz kişinin seviyeine iner yani küçülrsünüz.

AK Parti kurmayları şu sırlar küçltmek amacında oldukları İYİ Parti Genel Başkanı’nın farkında olmadan rekelamını yapıyor ve sürekli gündeme getiriyorlar. Bu da Meral Akşener’in işine geliyor haliyle.

Yukarıdaki tartışmalar öyle de Samsun‘da siyaseten bir tartışma var mı? Sadece CHP’li Hancıoğlu dile getiriyor sorunları. Samsun  AK Parti Milletvekillerini sizler Samsun’da halkın arasında hiç gördünüz mü, ben göremiyorum da. Acaba vatandaşın arasına çıkacak yüzleri mi kalmadı.? Esnaf dolaşıyorlar mı, ben görmedim. Belki de esnafa gidip bir dertleri olup olmadığını soracak cesareti bulamıyorlar. Öyle ya , ya gider de terslenirlerse ne olacak değill mi?
AK Parti Samsun Milletvekilleri halkın arasına girin dertleri dinleyin, korkmayın halkla bütünleşmeye, çünkü bir yıl sonra halkın arasına katılmak isteyeceksiniz yeniden seçilmek için.

GÜNÜN SÖZÜ

Gücüne eşit hayaller için dua etme. Hayallerine eşit güç için dua et.  (Micheal Nolan)