bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yanlıştan Dönmek
Yazarlar // 15 Nisan 2020 Çarşamba 20:01

Ragıp GÖKER

Yasağın açıklandığı ilk saatlerde kimi yerlerde yaşanan gereksiz kargaşanın bir daha tekrar etmemesi için gereken tedbirleri alacağız.

Bu sözler önceki akşam ulusa seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait.

Bu da şu demek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa kararının Cumhurbaşkanı tarafından geri çevrilmesine neden olan sokağa çıkma yasağının, yasağın başlamasına iki saat kala açıklanmasının yanlış olduğunu kabulüdür.

Hatadan dönmek erdemdir.

Cuma günü yaşananlar hataydı.

Şimdi hatadan dönüldüğü anlaşılıyor ama Cuma günü yaşanan o rezaletin, koronayla mücadelede nasıl bir tahribat oluşturacağı ise henüz bilinmiyor.

Gazete Pencere’nin manşetinden verdiği habere göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bu şartlarda çalışamam” diyerek, Cuma günü oluşan duruma isyan etmiş.

Sağlık Bakanı, gecesini gündüzüne katarak çalışması nedeniyle koronayla mücadelenin simge isimlerinden biri oldu.

Halkta da karşılığı var artık.

Bir gurup AK Partili, “İki şişe kola ve bir gofret için bakanımızı harcatmayız” diyerek, bir saat içinde attıkları 2,5 milyon twitter mesajıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sahip çıktı ama Koca’nın da şu an için aynı desteği göreceğini düşünüyorum.

Bu arada, “Soylu gücünü mü test etti” başlıklı dünkü yazımda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa mektubunu Cumhurbaşkanına vermeden, bu kararını sosyal medyada duyurduğunu yazmıştım ancak, öyle anlaşılıyor ki bunu yazarken yanılmışım.

Bakan beyin, bu kararı vermeden önce Cumhurbaşkanı ile görüştüğü anlaşılıyor.

Böyle bir kararın, ülkemizdeki en güçlü siyasi figür olan Cumhurbaşkanına danışılmadan alınamayacağı da bilinir aslında.

O görüşmede ne konuşulduğunu bilmemize elbette imkan yok.

Ve fakat.

Şu an için kabinenin en başarılı iki bakanından biri olarak gösterilen İçişleri Bakanına istifa kararı aldırdığına göre bir problemin yaşandığı da kesin gibi görünüyor.

Her neyse, Cumhurbaşkanı önümüzdeki hafta sonunda Cumartesi ve Pazar günleri uygulanacak sokağa çıkma yasağını, yasağın başlamasından beş gün önce duyurmuş oldu.

Kola ve gofret alacak olanlara da, bebeğine mama ve bez alacak olanlara da, marketlere gitmek için beş gün süre tanındı.

Fırınlar ile eczaneler ve su satıcıları yine, Cumartesi ve Pazar günleri hizmet vereceği için ekmek, ilaç ve su temin edilmesi sırasında zaten bir problem yaşanmayacak.

Yasağın beş gün önce açıklanması nedeniyle marketlerde de yığılma olmayacaktır.

 

Maske bekliyoruz

 

Cumhurbaşkanı, ulusa seslenirken Sağlık Bakanlığı tarafından eczanelerde maske alabilmeleri için 32 milyon vatandaşa şifre gönderildiğini açıkladı.

Amacım Cumhurbaşkanını yalanlamak değil asla ki,bunu da haddim olarak görmem asla.

Ve fakat.

e devlet üzerinden uygulamanın başladığı ilk saatlerde karım ve kendim için başvuruda bulundum.

Üstelik başvuruyu iki kere yaptım ama bunun üzerinden bir hafta geçmiş olmasına rağmen, yazının hazırlandığı saate kadar telefonuma henüz mesaj gelmemişti.

Karım, kullanabilmemiz için patiskadan iki adet maske dikmişti ama gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni A.Yener Cabbar,  biz çalışanlara  biri yıkanabilen olmak üzere iki adet maske göndererek imdadımıza yetişti sağolsun.

Devlet, “Herkese maske gönderilecek” dediyse, maske gelecektir elbette ama ‘Devlet Baba’ hizmet verirken süre biraz uzuyor.