bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yangınlar ve Nedenleri
Yazarlar // 4 Ağustos 2021 Çarşamba 16:44

İsmail BAŞARAN

Türkiye’nin özellikle sahil yerlerinde çıkan yangınlar ve can ile mal kayıpları ayrıca ormanlık alanlarımızın daha ne kadar tehdit altında olduğunun bilinmemesi vatandaşı tedirgin ederken Samsun’da da ormanlık alanlarda önlemler alınması gerektiği şart oldu.

Peki, Samsun’daki yöneticiler önlemleri alabiliyorlar mı, yangını söndürebilmek için neler yapılıyor?

Bir başka önemli konu da daha orman yangınları başlamadan, yangının başlamasını ve yayılmasını önleyici nasıl önlemler alınıyor? Bu arada bazı ilçelerde ağaç katliamı yaşandığı iddiaları da var.

İYİ Parti Salıpazarı İlçe Başkanı Şakir Şahin, ilçenin ormanlarında ağaç katliamı yaşandığını belirterek, "Yetkililere soru soruyoruz, cevap alamıyoruz. Ağaçların ihale ile rastgele kesildiğini duyuyoruz. Açıklama bekliyoruz "dedi.

Gerçek mi bu söylentiler ve duyumlar? Ağaçlar gerçekten ilgililerin bilgisi dahilinde mi kesiliyor? Yaşlanmış ağaçlar kesiliyorsa yerlerine yeni fidanlar dikiliyor mu? Ağaçların kesilmesine temelden karşı birisi olarak alınan önlemlerin hemen açıklanması gerektiğine de istiyorum.

Valilik bu konuda Samsun halkını aydınlatıcı bir açıklama yapabilir. Çünkü Türkiye’de artık Orman Bakanlığının neyi doğdu söylediğini neyi söyleyerek vatandaşı yanılttığını anlayabilmek de mümkün değil.

Nasıl bir devire düştük, Sağlık Bakanlığı’nın verdiği rakamların hiçbirisi galiba doğruları yansıtmıyor. Orman Bakanlığının verdiği rakamlar da aynen. Biz kime inanacağız, kim vatandaşa doğruları söyleyecek?

Türkiye yanıyor, ancak neden yandığı bilinmiyor, sadece doğa afeti geçip gidiliyor, neymiş güneş varmış hava sıcakmış. Nem yokmuş da ondan yanıyormuş ağaçlar. Peki Orman Bakanlığı ormanların temizlenmesini ağaçların bakımlarını yapıyor mu, hayır, gören vatandaş varsa söylesin. Bu orman yangınlarının gerçek nedenlerini söndürülememesinin gerekçelerini Orman Bakanlığı açıklasın, tabi Bakan Bey Sayın Cumhurbaşkanı’ndan izin alabilirse yapsın bu açıklamayı.

 

BELEDİYELERDE NELER OLUYOR?

Belediyeler kamu kurumlarıdır. Kamu adabında ve yasalar çerçevesinde yönetilir. Yönetilir ama bu İyi Partili İlkadım Belediyesi ve CHP’li Atakum Belediyesi için geçerli değil anlaşılan.

Samsun’un en büyük merkez ilçeleri olan İlkadım ve Atakum’da son yerel seçimlerde AK Parti’nin kendilerince hukuksuz ve akıl karıştırıcı işler yaptığını söyleyerek insanların oy verdiği iki belediyedeki aynı yönetim anlayışı ve kamu vicdanına sığmayan işler ayyuka çıkmış durumda.

Vatandaşların şikâyetleri karşısında Belediye Başkanları sessiz kalmamalı ve şikâyetleri dikkate almalıdır.

Vatandaşlar siyaseten de şikâyette bulunabilirler o nedenle bugün şikâyetleri yazacak değilim, ancak Belediye Başkanlarının da kulağına gidiyordur vatandaşların şikâyetleri. Herhalde araştırırlar ve kamuoyunu aydınlatırlar.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Babanın fakir olması senin suçun değil ancak kayınpederinin fakir olması senin suçun.