bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
YANGINDA NE OLACAK?
Yazarlar // 11 Temmuz 2019 Perşembe 13:26

İsmail BAŞARAN

İlkadım Gazi Hizmet Binası'nın akaryakıt istasyonuna çevrilerek satışını öngören teklif, Büyükşehir Komisyon Toplantısı'nda oy birliği ile beklemeye alındı.
Karara tepki gösteren Başkan Necattin Demirtaş, "Amacınız bağcıyı dövmek mi, üzüm yemek mi” diye tepki gösterdi, salonu terletti.
Salonu terk etmekle olmaz, önce orada akaryakıt istasyonu olurmu sorusuna cevap aranmalı.
Belediye meclis salonunda bu işlerle şehir plancılığıyla ilgisi alakası olmayan insanların kararıyla şehrin herhangi bir yerinde benzin istasyonu olurmu? Yer, benzin istasyonu yapılabilmesi için kent planına uygun mu, bu sorunun yanıtı hazır mı?
Olası bir yangında oraya söndürme araçları girebilir mi sorusun cevap aramak için fizibilite çalışmaları yapıldı mı? Şehir plancısı değilim ancak birçok yangın ve itfaiye araçlarının böyleye ulaşamadığını görmüş birisiyim.
Demirtaş burayı sattırıp benzin istasyonu yapacak, hani nerede kaldı eski eleştiriler, nerede kaldı Belediye’nin milyonlarca dolar borç batağına batırıldığı iddialar, nerede kaldı israfın önüne geçeceği söylemler?
İlle de satacak ve borçları ödeyecekseniz, taşındığınız binayı bir hastaneye satsaydınız da sırça köşkte oturma merakınızı giderme yoluna sapmasaydınız.

AKLIMA TAKILAN SORU
Türkiye’de çeşitli belediyeler, tabi yönetimleri değişenler, fazladan çalışan ve bankamatik işçisi denilenleri temizlemek için çaba sarf ediyor. Her ne kadar İktidar’daki belediyeler buna yanaşmıyorsa da İstanbul ve Ankara bu konuda başı çekiyor.
Söylenenlere bakılırsa önümüzdeki günlerde büyük çapta da bir temizlik yapılacak. Her ne kadar iktidar karşı geliyorsa da  paramın Suriyelilere dağıtılmasına karşıyım, bana sorulmadan yapılan bu uygulamayı kabul etmiyor ve yapanlara da hakkımı helal etmiyorum. Gerçi helale harama bakan yok ya son zamanlarda, bakarsınız bir kişi çıkıverir en azından.
Aklıma takılan soruya gelince; Samsun’da belediyelerin maaş verdiği Suriyeli olup olmadığı.
Bunu sanırım yönetimleri değişmeyen belediyeler elbette açıklamaz ancak Samsun’un en büyük iki ilçesi İlkadım ve Atakum’da belediye başkanları değişti. Vatandaş şimdi bu belediyelerden maaş alan olup olmadığını, varsa kaç kişi olduğunu ve ne yapılacaklarını merak ediyor.
Vatandaş da sorunun cevabını bekliyor.

AĞUSTOS ZOR GEÇECEK

Çeşitli işçi sendikaları ile İktidar arasındaki görüşmeler sürerken Hükümet’in önerdiği zamları beğenmeyen TÜRK-İŞ yöneticileri isyan bayrağını açmış durumda.
Görüşme masasını terk eden TÜRK-İŞ istedikleri zammın verilmemesi durumunda masaya bir daha oturmayacaklarını dile getiriyor ve GREV bayrağını açacaklarını dile getiriyor.
Türkiye zor günlerden geçerken böyle bir restleşme sanırım iktidarın işine gelmeyecek. Kanun Hükmünde bir kararname ile de bu restleşmenin önü alınamayacak.
İşçi emeklileri ve çalışanlar Hükümet’in bu konuda geri adım atmak değil de görüşlerini yumuşatması gerektiğini öne sürüyor.
İşçi emeklilerinin zamları karşısında hazinenin zor durumda olduğu kartını açan iktidara karşı işçiler de “Paralar nerelere harcandı” da hazine bu kadar zor duruma sokuldu sorusunu soruyor.
Kısaca  Ağustos ayında işçiler çok ses çıkarma yerine tavır koymayı seçecekler gibi görünüyor.

GÜNÜN SÖZÜ

İnanılması en zor dedikodular, aptalların belleğinde en uzun süre kalanlardır. (Delavigny)