bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yalana Hile Katmak
Yazarlar // 17 Kasım 2020 Salı 00:28

İsmail BAŞARAN

Bektaşi’nin birini içki içtiği için yaka paça kadıya götürürler. Kadı Bektaşi’yi görür görmez: “Behey kâfir. Bu yaşta hala içiyorsun bu zıkkımı. Utanmıyor musun? Bilmiyor musun haram olduğunu” der.  “Sırtınızdaki ipek kaftanda haramdır” diye karşılık verir, Bektaşi. Kadı: “Bunun içine pamuk katarlar.”

Bektaşi: “Bu zamanda doğru adam mı kaldı, içkiye de yarı yarıya su katıyorlar!!!”

Bektaşi ve Kadı hikâyesi Türkiye’deki pandemi ile aynı, çünkü gerçek gerçekten söyleniyor mu söylenmiyor mu bilinmiyor. Kısaca yalana da hile katılıyor sanırım Türkiye’nin sağlık verilerinde.

Yetkililer bir taraftan hastalığın yenildiğine benzer söylemlerde bulunuyor, rakamlarla oynandığı vatandaş tarafından beri açıkça görülüyor ancak Sağlık Bakanlığı verileri bu gerçeği halktan gizliyor. Ve hastanelerde yatacak yatak bulunamıyor. Bulabilenden de para alınıyor. Eğer bu salgın döneminde devlet hastanelerinde yatak sıkıntısı çekiliyorsa ve hastalar özel hastanelere yönlendiriliyor buralarda vatandaştan çeşitli nedenlerle para anlıyorsa Türkiye gerçekten sağlık konusunda sınıfta kalmıştır.

Peki, vatandaştan alınan vergiler nerelere harcanmaktadır? Saray yapımlarında mı, özel uçaklar alımında mı, emeklinin maaşları açlık sınırının altında kalırken yönetenlerin maaşlarına gelen zamların sonundaki sıfırların bile kâğıda sığmadığı duruma gelmesinde mi kullanılıyor?

EVDEN ÇIKMAYIN

İktidarın aldığı kararlarla yaşı 65’in üzerindeki gönlü genç olanlar belirli saatlerde sokağa çıkmayacakmış. Tamam, da bu insanlar sokağa çıkmayıp ne yapacaklar? Salgından korunmaları için mi alındı bu yasak? Vatandaşı eve kapatmak yerine aşı bulunması için

Çalışmalar yapılıyor mu bunu anlatın vatandaşa. İktidar sadece yasak koyuyor v e uyguluyor, uymayanlara da para cezasını yaslıyor. Öyle ya paraya ihtiyaç var, kullanılmayan otoyollar ve köprülerin yapımı için müteahhitlere para ödenecek. Hadi bir karar alı da bu ödemeleri erteleyin de görelim yandaşın mı yoksa vatandaşın yanında mı olduğunuzu. Evden çıkmayın demek kolay tabi kararları al uysunlar, uymayanlar da ebesinin örekesini görsünler.

Türkiye maalesef sınıfta kaldı, daha grip aşısını bile üretmeyi bir tarafa bırakın ithal edip vatandaşı aşılayamadı.  Bu pandemiyle ilgili kararlara uyulması gerekiyorsa önce yönetenlerin bu uyması gerekir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bozuk saatler bile 24 saatte iki kez gerçeği söyler. (Pitigrilli)