bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
YAĞMUR YAĞINCA
Yazarlar // 26 Kasım 2021 Cuma 12:34

İsmail BAŞARAN

Alexander Smith’in bir sözünü hatırladım önceki gün,  “Yıldızlara bakan adam, yoldaki çamur birikintilerinin içine girmeye mahkûmdur” diyor o söz. Samsun ve çevresinde yağan şiddetli yağış nedeniyle eline şemsiyesini alan da almayan da aynı sıkıntıyı yaşadı. Şemsiye yukarıdan gelen suyu bir nebze olsun engelliyor de Samsun’un tam da merkezinde Çiftlik Caddesi’nde kaldırımlarda su sıçramasını engelleyemiyor.

Neden acaba? Belediyenin buradaki çalışmaları tamamlamasına rağmen eksik iş yapmasından mı kaynaklanıyor aksaklık. Her yağmur yağdığında kaldırımlarda yürüyenlerin üzerleri bir miktar ıslanıyor. Çünkü döşenen dökme taşların yerinden oynaması sonucu su sıçrayıp insanların ayaklarına hatta ayaklarından yukarılara doğru ıslatıyor. Bu arada ayaklar ve pantolon paçaları da ıslanıyor haliyle. İşte tam da o zaman ıslananlar, bu işleri eksik yapanların halini hatırını soruyorlar!!!!!

Siz siz olun da Samsun’un çeşitli bölgelerinde yağmur yağdığında gökyüzüne doğru bakmayın, gözleriniz hep kaldırımlarda olsun, her an su birikintisine basabilirsiniz.

Sadece Çiftlik Caddesinde değil, dökülen asfaltlarda, mahalle aralarında bile küçük gölcükler oluşabiliyor. Neden oluyor bu gölcükler bilmiyorum herhalde asfalt dökülürken hesaplama yanlış yapılıyor, caddenin ortasına doğru değil de kenarlara doğru su akarı olması gerektiği hesaplanmıyor.

Samsun’da teknik işlerden anlayan bir Büyükşehir Belediye Başkanı olmasına rağmen böyle hatalar yapılması da üzerinde ayrıca düşünülmesi gereken bir durumdur.

 

BAKANLIKTAN SES YOK

Samsun’un Yakakent ilçesinde gidenler geri gelmiyor acep nedendir dedirtecek olaylar oluyor. Belediye olarak kimin gittiği açıklanmazken bu işin sonunun nereye varacağı da merak konusu olmayı sürdürüyor. Başkan da bu konuda konuşuyorsa da sanırım bir şey söylemiyor, yani o da bu durumdan şikâyetçi olduğunu dile getiriyor.

İçişleri Bakanlığı da konunun araştırılması için bir girişimde bulundu mu bulunmadı mı belli değil. Bir ülke düşünün ki Belediyesi birilerini yurt dışına gönderiyor, gönderilenler gelmiyor, belediye ve İçişleri Bakanlığı kimlerin nereye gönderildiğini açıklamıyor. Kurumlar ya insanları nereye gönderdiklerini bilmiyor veya biliyorlar da birilerinin yakınları olduğu için söyleyemiyor.

Hem belediye hem de İçişleri Bakanlığı bu konuda ciddi bir açıklama yapmalılar ve listeyi de kamuoyuyla paylaşmalılar. Vatandaşın da gidenlerin veya gönderilenlerin kimlerin yakınları olduğunu bilme hakları vardır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Devri istibdatta söz söylemek memnu idi söyler isen ağlatırlardı ananı, şimdi devri hürriyetteyiz önce söyletirler, sonra öperler ananı. (Namık Kemal)