bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yabancı Dilenciler
Yazarlar // 5 Ocak 2019 Cumartesi 10:47

İsmail BAŞARAN

Bu köşede zaman zaman dile getirdim yabancı dilenci konusunu. Hatta bu konuda kendime söz de verdi, sözümü de tutuyorum. Yolumun üzerine çıkan yabancı dilencilere 50 kuruş da bir lira da vermiyorum, “geldiğiniz yere gidin benim ekmeğime ortak olmayın” diye de uyarıyorum kendilerini.

Nihayet olumlu bir adım atıldı bu konuda. Samsun’da çocuklarıyla birlikte dilenen yabancı uyruklu şahıslara yönelik bir operasyon gerçekleştirildi, 13’ü çocuk toplam 20 yabancı uyruklu dilenci gözaltına alındı. Ne olduğunu bilmiyorum, henüz öğrenemedim.

Ancak olacağı tahmin edebiliyorum, misafir” denilerek serbest bırakılacaklardır.

Ya Türk dilencilere ne yapılıyor?

Seyyar satıcılar yaka paça tartaklayıp mallarına el konulan Türkiye’nin Samsun ilinde de benzeri uygulamaların yapıldığını düşünüyorum. Paralarına ve tezgahlarına el koyuluyordu.

Bu kararı alanlar ve uygulayanlar, bu insanların neden dilenci olduklarını soruyorlar mı acaba? İş bulamadıkları, ekmek parası kazanamadıkları için olmasın sakın. Kimse iş varken dilenciliği işten sayıp duygu sömürüsü yapmaz.

Bazı iş adamlarının mallarını ve paralarını bazı yabancı ülkelere taşımakta olduğu iddialarının yayıldığı Türkiye’de yine de dilencilere şükredelim ki dilenerek kazandıkları paraları yine ülkemizde yiyorlar.

 

POŞET VE REKLAM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "4 günlük uygulama sonucunda plastik poşet kullanımı yaklaşık yüzde 50 azaldı." dedi.

Acaba neden?

Sayın bakan, üretmeden vatandaşın cebine el atıldığı için olmasın. Sayın Bakan bu düzenleme daha geleceğini açıklamış. Sonra da açıklama yapmış:

Kamuoyunda plastik poşetlerde reklam olmasına yönelik tartışmalar hakkında "Bir düzenlemeyi usul ve esaslarını yayınlayarak hayata geçireceğiz"  demiş.

Düzenlemenin ne olacağını yakında görürüz.

Katma Değer Vergisinin (KDV) ilk çıktığı aylarda Türkiye’de vatandaş bu vergiye bir isim bulmuştu:

KDV'yi şöyle açıklıyordu: Kazık Daima Vatandaşa.

Şu poşet konusunda yeni yapılacak düzenlemeyle yine kazık vatandaşa girecek mi?

Neymiş, poşetle doğa kirlenmeyecekmiş.

Kargalar bile güler buna. Maden doğanın kirlenmesini istemiyorsunuz neden ormanların kesilmesine göz yumuyorsunuz, neden dönüşümü olmayan naylon poşetlerin üretip satılmasına ve üzerinde reklamla kullanılmasına izin veriyorsunuz?

 

SAMSUN’DA SİYASET

Samsun’da MHP’li Erhan Usta’nın başına gelenleri duymayan kalmadı. Kalmadı da Usta yine “Partimden ayrılıp başka partiden aday olmam” diyerek tüm kapıları kapattı.

Bu kapılar açılır mı, zaman gösterecek bize.

MHP’nin Samsun’dan aday göstermemesi partiyi neyin uğruna bu durumlara düşürdüğü ve bitirmek üzere olduğu cümlelerinin kurulmasına yol açıyor. MHP’nin Samsun’da iki merkez olmak üzere en ay sekiz dokuz ilçeden aday göstermesi ve AK Parti tarafından da desteklenmesiyle karmaşanın ortadan kalkacağı söylenebilir.

Başka türlü ittifak Samsun’da yeteri kadar değer görmez ve öyle sanıyorum ki benzeri illerde de benzer durumlar yaşanabilir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Büyük insanların idealleri, sıradan insanlarınsa hevesleri vardır. (Washington Irving)