bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Wuhan Benzetmesi Gerçek mi?
Yazarlar // 19 Haziran 2020 Cuma 12:52

İsmail BAŞARAN

Doktor Serdar Savaş katıldığı bir programda korona virüsü tablosunda gerçek rakamların doğru olmadığını, ölü sayısının ve hasta sayılarının açıklanandan daha fazla olduğunu savundu ve Samsun’u Türkiye’nin yeni Wuhan’larından birisi olduğunu iddia etti.

Doktor Serdar Savaş, "Ölüm sayıları daha fazla. Vakalar da daha fazla. Bunlar yalan yanlış rakamlar. Yeni Wuhan'larımız Ankara, Samsun, Mersin ve Diyarbakır " açıklamasında bulundu.

Ve bu açıklama Samsun’a bomba gibi düştü. Söylenenler gerçek mi soruları soruluyor vatandaşlar arasında. Bir yetkili de çıkıp bunu yalanlamadı bugüne kadar. Yalanlanmıyorsa, gerçektir tezine mi inanalım, yoksa bu söylenenlerin halkın sokağa çıkmasını engellemek amacıyla yapılan kirli bir dezenformasyon olduğuna mı inanalım.

Ben şaşırdım, ne diyeceğimi, madem böyle bir iddia var, Samsun’a giriş ve çıkışlar neden yasaklanmıyor? İlgililer Samsun ekonomisinin yara almaması için işin üzerine mi yatmak istiyorlar? Bu ilde Sağlık Müdürlüğü, Valilik yok mu, söylenenlere bir açıklık getiremiyorlar mı? Yoksa aman ha siz susun biz konuşuruz mu deniliyor kendilerine. Gerçi ben şahsen artık korkmuyorum bu salgından, nedenini şöyle açıklayayım.

Bu salgın başladığında Cumhurbaşkanlığı’nın vatandaşlara maske gönderdiği açıklanmıştı. Bana bu maske nihayet dün geldi. Muhtarlığa gittim, Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen malzemeler bana teslim edildi. İçinde beş tane maske vardı, yüz gramlık bir kolonya şişesi vardı. Haliyle bir de mektup bulunuyordu. Maalesef hesabıma yattığı söylenen beş bin liranın makbuzu yoktu. En buna da şükredeyim dedim ve evimin yolunu tuttum.

Sayın Cumhurbaşkanı Vatandaş olarak beni hatırlamıştı ya, mutluydum o nedenle. Ya hatırlayıp beş maske ve biraz da kolonya göndermeseydi ne yapacaktım salgını karşılayıp yenmek için değil mi?

Oysa muhtarlığa gitmeden önce eczaneden beş maske almıştım ben beş lira ödeyerek. Şöyle bir hesap yaptım, beş maske ve kolonya on lira etmiyordu. Oysa vatandaştan on lira yardım istenmişti. Vatandaş da bu parayı göndermişti, devletine yardımcı olmuştu. Ancak devlet devletliğini yapamamış aldığı paranın karşılığını bile gönderememişti vatandaşa? Vatandaşın iban numarasına gönderdiği para ne olmuştu? Emeklinin ve çalışanın maaşlarından kesilen yüzde bir ve yüzde yarım oranlarındaki para ne olmuştu?

Bir emekli olarak ulufeye ihtiyacım yok, yeter ki maaşıma dokunmayın.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Okurken yalnızca yazarın düşüncelerini dikkate almakla kalmayın, kendinizin ne düşündüğünü de tartın. (N. H. Kleinbaum)