bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Vicdan Ve Mühür
Yazarlar // 28 Ekim 2013 Pazartesi 00:00

İsmail BAŞARAN

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç açtı ağzını yumdu gözünü. Prof.Dr. Haluk Koç, Halk TV'de canlı yayına katıldı.
57. hükümet döneminin eski bakanı Yaşar Okuyan'ın hazırlayıp sunduğu 'Yaşar Okuyan'la Bakan Bakana' adlı yayına katılan Koç, Suriye ve Mısır olayları ile birlikte ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Koç, Başbakan Erdoğan’ı eleştirdiği bu konuşmasında vicdan ve mühür kelimelerini yan yana getirdi. Haluk Koç “"Sizin vicdanınız kendi ülkenizde öldürülen gençlere mühürlümü" diye sordu. Koç Suriye'de ve Mısır'da öldürülen insanları gördükçe canının yandığını da ifade etti.
Haluk Koç’un konuşmaları TV’den bir hayli izleyici bulmuş. Özellikle de tanıdığım CHP’liler Koç’un katıldığı bu tür programları kaçırmıyorlar.
Aklıma takıldı, Samsun’la ilgili Büyük Millet Meclisi’ne sunulan önergelerin sonuçları ne oldu?
Bir bildiğim yok canım, herhalde CHP Samsun ile ilgili önergeler falan vermiştir diye düşündüm de…

BİRAZ DA CANİK’TE DOLAŞ!
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun’un tüm ilçelerini karış karış, adım adım dolaşıyor. Tarih buluşması adı altındaki bu dolaşmalarda ilçe halkıyla bir araya geliyor sorunlarını dinliyor, projelerini de kendilerine anlatıyor.Ancak Osman Genç bu arada, aldığım duyumlara göre Canik ilçesini biraz ihmal ediyor.Her ne kadar “Canik’i yeniden yarattığını” dile getirse de Osman Genç’in son zamanlarda eski sanayi bölgesinde fazla tur atmadığı söyleniliyor.Eski sanayi bölgesindeki çöplerin toplanmamasından yakınan esnaf bölgede belediye başkanlarını görmek istediklerini de dile getiriyor.Osman Genç’in bu bölgede de dolaştığına inanıyorum, ancak ilçe sınırları büyüdüğü için çöplerin toplanması işinde oralara belki de geç sıra geliyordur kim bilir..

EKMEK VE ZAM
Samsun’da ekmek fiyatlarının yeniden düzenleneceği yolunda söylentiler çıktı ya, bu fiyatlar artık kesin olarak artar.Çünkü; hangi konuda olursa olsun fiyatlar artmadan önce söylentisi çıkarılıyor, sonra da yani vatandaş alışınca zam arkasından geliyor.Ekmek fiyatları da böyle olur sanırım.Aslına bakarsanız SAMULAŞ gibi yapacaksınız, fiyatları iki liradan iki lira 50 kuruşa çıkaracak ve “Biz yaptık böyle oldu” diyeceksiniz, vatandaşın sesi çıksa da sivil toplum kuruluşları yöneticileri aldırış etmeyecek.Belki de zamlardan haberleri yoktur değil mi?

ALTUNTAŞ’IN ADINI DUYUYORUM
Balkan Türkleri Konfederasyonu Başkanı Vekili İzzet Altuntaş’ın adını Samsun’da siyaseten duymaya başladım. Yıllarca AP’den meclis üyeliği sonrasında MHP’den Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı yapan Altuntaş’ın önümüzdeki yerel yönetim seçimlerinde yeniden sahne alması isteniyor.Samsun’daki bazı siyaset çevreleri Altuntaş’ı yeniden aday olarak görmek istediklerini dile getiriyor.Bekleyip g3öreceğiz, bakalım Altuntaş karşımıza belediye başkan adayı olarak çıkacak mı?

GÜNÜN FIKRASI
Bir genç berbere gider ve koltuğa yerleşir.Beş dakika sonra kendisini traş etmekte olan gencin tam sarhoş olduğunu fark eder.... İyi kalpli adamın yüzü her yandan başlar kanamaya. Çok çekingen olmasına rağmen, yavaşça der: -Görüyor musun insan çok içince neler oluyor!...Berber yanıt verir: -Ben de size tam bunu söyleyecektim! Deriyi sertleştiriyor!...

GÜNÜN SÖZÜ
Ovadaki küçük bir tepecik kendisini dağ sanır…

DUVAR YAZISI
Yerçekimini yenerseniz dünyanın yükünden kurtulursunuz