bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Verilen Sözü Tutmak
Yazarlar // 15 Nisan 2020 Çarşamba 20:01

İsmail BAŞARAN

“Söz vermek öpücük vermeye benzemez” derler halk arasında. Yani verdiğin sözü tutacaksın ki delikanlı desinler sana. Ülkemizde siyasi iktidar verdiği sözleri tutuyor diye düşünüyordum, demek ki yanılmışım.

Yanıldığımı da elime gelen faturayla anladım. Gelen Doğalgaz faturasıydı. VE son ödeme tarihi yazıyordu. Hadi benim faturam banka ödemeli ertelenip ertelenmeyeceği pek de önemli değil faturadaki hinlik dikkat çekici. İktidarın aldığı karara göre faturaların ödenmesi ertelenecek de kullanım ücretleri baki kalacak.

Oysa faturaların ertelenmesinden daha önemli olan doğalgaz fiyatlarındaki indirimdir, iktidar neden indirim yapıp da vatandaşının yanında durmamakta ısrar etti ve şirketlerin yanında durdu.

Kısaca yine  “Kazık Daima Vatandaşa” saplandı.

 

İSTİFA VE GERİ ALINMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir anda istifa etti. Herhalde durup dururken olmadı bu, yaptığı açıklamanın hata olduğu kanısına vardı ki böyle bir eyleme girişti. Ancak Soylu’nun İstifası, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmedi ve yeniden görevine devam etmeye başladı.

Oysa istifa, işçi ile patron arasındaki anlaşma için yapılır. Sayın Cumhurbaşkanı Bakanları atarken istifa edemezsiniz ben görevden alırım diye sözleşme mi yaptı?

Süleyman Soylu istifa etmişse etmiştir yerine başkasını atarsınız olur biter.  Ancak Türkiye’de istifalar böyle olmuyor, İktidarda istifa olmaz görevden alınma olur. Bu anlayış acaba önümüzdeki günlerde böyle mi olacak? Milletvekillerinden istifa edenler olursa AK Parti Genel Başkanı istifayı kabul etmeyecek mi?

Bu istifa danışıklı değilse istifa eder sönmezsin geri. Yoksa istifanı geri alıyorsan ya patronla yeni bir anlaşma yapmışsındır ya da önüne, bir dosya konulmuştur. Tek adan yönetimi böyle olur işte, istifa bile edemezsin, yani hür iradene bile ipotek konmuş olur.

 

RAMAZAN VE ORUÇ

Din İşleri Yüksek Kurulu, yaklaşan Ramazan ayı ve tutulacak oruçla ilgili önemli açıklama yaptı. Yapılan açıklamada kimlerin oruç tutmayabileceği belirtildi.

Oruç tuttuğu takdirde hastalığı daha ağır geçireceği doktorlarca belirtilenler.

Oruç tutamayacak derecede yaşlı olanlar.

Oruç tutmaya engel kronik hastalığı bulunanlar.

Oruç tutmaları hâlinde hem sağlıklarının bozulmasından hem de sağlık hizmetlerinin aksamasından endişe eden sağlık çalışanları

​Hamile veya emziren kadınlar

​Ağır ve meşakkatli işlerde çalışıp sağlıklarının bozulacağından endişe edenler, mazeretleri devam ettiği sürece daha sonra kaza etmek üzere oruç tutmayabilirler.

Sağlık durumları hiçbir şekilde kaza oruçlarını tutmaya el vermeyenlerin tutamadıkları her bir gün için fakirlere bir oruç fidyesi ödemeleri gerekir.

GÜNÜN SÖZÜ

Tehlikeden kaçamayan, onun karşısında cesaretle durmayı bilmelidir. (La Fontaine)