bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Verilen Söz Neden Tutulmuyor?
Yazarlar // 2 Haziran 2021 Çarşamba 21:31

İsmail BAŞARAN

Samsun’da özellikle de Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde  siyasi parti adayları söz vermişlerdi. Söz verenlerden birisi de Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’di. Uygulamaya koyacağını söylediği projelerden birisi ilgi çekmişti ve de olması gerektiği düşünülmüştü. Bu proje neydi?

Atakum’u adeta ikiye bölen hafif raylı sistemin yer altına alınması ve mevcut güzergahta alışveriş yapılacak yerler bulunmasaydı. Projeyi beğenmiştim ancak yapılabilirliğinin olmadığını o zaman da yazmıştım. Öyle ya durup dururken bölgede yeni bir hafif raylı sistemi kurmak gerekiyordu ve harcanacak para ile de Samsun’dan Çarşamba’ya ve Terme’ye, batıda da Samsun’dan Bafra, alaçam ve Yakakent’e kadar hafif raylı yapılabilirdi.

Ancak proje Mustafa Demir’in en önemli projelerinden birisi olacaktı, olmadı. Seçim öncesi vatandaşa verilen söz tutulmadı. Hafif Raylı sistem Atakum ilçesini ikiye bölmeye devam ediyor. Neymiş, yapılamayacak projeler için vatandaşa söz verilmemeliymiş.

Gelelim verilen sözün neden tutulmadığına. Çünkü belediyenin o kadar parası yok, çünkü bu projeyi gerçekleştirebilmek için yurtdışından kredi alınacak kadar gösterilecek veya verilecek kaynak yok. Mustafa Demir'in böyle bir proje için kaynak bulabilecek ilişkileri de yok herhalde. Seçimler yaklaşıyor, erken veya zamanında seçimde AK Parti'nin vatandaşa sunacağı projelerden birisi olabilir bu iş. Ancak vatandaş o zaman bu günleri unutur ve çılgın proje diye yeniden alkışlar. Neleri alkışlamadılar ki?

AŞILAMA SÜRECEK Mİ?

Samsun’da aşılama sürecek mi, angi yaş grubunda aşılama yapılacak, ilk iki doz aşısını vurduranlara bir doz aşı daha yapılacak mı? Eğer yapılacaksa ne zaman yapılacak bu sorulara yanıt bulmak zor, kimse yanıt bulamadığı gibi Samsun Valiliği ve Samsun Sağlık Müdürlüğü de bir açıklama yapmıyor.

Üçüncü doz aşı vurulacaksa ben bekliyorum, eğer iktidarda para yoksa aşı getiremiyorsa aşıyı vatandaşa parayla satsınlar en azından parası olan yaşamaya hak kazansın, parası olmayanın ise Allah taksiratını attetsin…

GÜNÜN SÖZÜ

Benim güldürme yolum doğruyu söylemektir. Dünyadaki en gülünç şaka da budur. George Bernard Shaw