bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ver Bakalım Vergiyi
Yazarlar // 1 Nisan 2021 Perşembe 10:50

İsmail BAŞARAN

Padişahın hazinesi tamtakır kalınca, yeni vergiler buyurmuş: "Pazarda tavuk satandan, adı İbiş olandan, başı kel olandan ve dahi kılıbık olandan birer akçe vergi alına!"

Zaptiyeler pazarın başını tutmuş. Köylünün biri tavuklarını 4 akçeye satıp köye dönerken, zaptiye yakasına yapışmış: Ver bakalım bir akçe tavuk vergisi! Adam itiraz edince, yanındaki akıl vermiş: İbiş Efendi itiraz etme, padişahın emri var! Zaptiye atılmış: Neee, Senin adın İbiş mi? Ver bir akçe daha! Adam o hırsla, külahını yere çalınca, keli çıkmış ortaya... Ver bakalım bir akçede kel vergisi! Adam başlamış ağlamaya: Vay, ben şimdi karıma ne diyeceğim? Ver bir akçe de, kılıbıklık vergisi bakalım!

Türkiye'de yaşayan vatandaşlar olarak içinde bulunduğumuz durum dam da bu fıkra gibi. Alınan vergileri betonlara gömen ve çılgın projeleri gündeme getirerek milletin kafasını bulandıran İktidar almış eline kalemi kağıdı verginin de vergisini alıyor vatandaştan.

Ben de vatandaş olarak genç yaşımda bu mesleğe neden başladığımı, siyasete neden başlamadığımı, neden madde kullanmadığımı sorup duruyorum kendime. Öyle ya Siyasete başlasaydım, siyasetçi yakınlarım olsayda ya gemiciklerim olurda, ya ayakkabı kutularında dolarlar olurdu, gemiciklerim  olurdu. İleriyi görmediğim için olsa gerek bir siyasetçinin yanına yanaşmadım meslek hayatım boyunca.

Son günlerde Türkiye Kastamonu Belediyesinde baylaşan maceranın peşine düşmüş. Genç yaşında milyonlarca liranın sahibi nasıl olunuru araştırıyor. Kardeş, bana da söyle soygunun siyaseten nasıl yapılacağını, çalmak için değil yanlış anlama cahil kalmamak için bekliyorum önerilerini. Vatandaş olarak ben vergiden belimi düzeltemezken vergileri çalanlar ortada dolaşıyorlar, oh ne ala memleket.

ARADAKİ FARK AÇILIYOR
Samsunspor başkanı kim olursa olsun adının önüne hangi firmanın adı gelirse gelsin Kırmızı Beyaz Siyahl takım Samsun’un adını taşımaktadır. Şirket bugün Yılport’tur yarın bir başka port olabilir. Lig fikstüründeki yeri ikincilik olan Samsunspor ile fikstürdeki yeri birincilik olan Giresunspor arasındaki puan farkı makasının giderek açıldığıdır önemli olan.

Bu farkın kapatılması için mi Yüksel Yıldırım arayışlara girdi. Yıldırım’ın  Fenerbahçe'nin eski sportif

direktörü Damien Comolli ile bir görüşme gerçekleştirdiği gündeme düştü. Böyle bir görüşme Yıldırım'ın Ertuğrul Sağlam’la yollarını ayırabilme olasılığını aklıma getirdi. Böyle bir düşüncesi varsa tavsiyem  sezon sonuna kadar beklemesi gerektiği yolundadır. Kısaca Yıldırım, kuru soğana elma şekeri süsü verip gündemi değiştirilmemelidir. Samsunspor'un tek gündemi şampiyonluk olmalıdır.

GÜNÜN SÖZÜ

Propaganda sanatı insanlara güçsüz, yalıtılmış, diğerlerinden kopmuş hissini vermekten ibarettir.