bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Vatandaşın Ekonomik Durumu
Yazarlar // 7 Ocak 2021 Perşembe 09:13

İsmail BAŞARAN

“İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, görevde oldukları 2 yılda 100 milyon TL'ye yakın borç ödediklerini ifade ederek, bir ay daha uzatılan vergi affı yasasından yararlanmak isteyen vatandaşların ödeyeceği paralar ile belediyenin rahat bir nefes alacağını ve hizmetlerin çoğalacağını söyledi.”

Bu ifadeler bir taratan İlkadım Belediyesi’nin önceki yönetim döneminde ne kadar borçlandığını ortaya koyarken, bir taraftan da vatandaşın borçlarını ödeyemeyecek duruma düşürüldüğünü gözler önüne serdi. Zamanında yapılan olur olmaz harcamalar nedeniyle insanlar ilçede ne halde. Demek ki ekonomik zorluk vatandaşı vergilerini ödeyemeyecek duruma düşürmüş durumda.

Vatandaş, işçi ise iş yok gelir yok vergiyi nasıl ödeyecek?  Vatandaş memur ise belki konutu babadan kalmadır maaşlara gelen zamla şimdi vergi nasıl verecek, veremediği için de Belediyeler böyle vergileri öteleyecek. Diğer belediyeler de böyle çalışmalar içinde. Kısaca vergi ödemelerinin ötelenmesi Ülkenin ekonomik olarak nasıl bir çıkmaz içinde olduğunun göstergesidir. Ancak bu vergileri belediyeler vatandaştan alacak ki hizmetlerini yapabilsinler.

 

DEVLETİN GELİR KAPISI

Vatandaş çalışamadığı, üretemediği için vergisini veremiyor, bu nedenle de Devletin kasasına para girmiyor. İktidar bütçedeki bu açıkları kapatmanın yolunu da cezalarda bulmuş durumda.

Bir ülkede iktidar gelir kapısı olarak cezaları görüyorsa o ülkede üretim yoktur, fabrikalar kapanmış üretim olmadığı için de vergiler azalmıştır. Vergi kasaya girmeyince İktidar da vergi alamadığı vatandaştan ceza alma yolunu seçmiş durumdadır.

Devlet, gelir kapısı olarak cezaları seçmişse eğitim sisteminde de bir aksaklık vardır. İnsanlar devlet ve millet kavramları konusunda iyi eğitilememiştir. Kısaca vatandaşın önce eğitilmesi gerekmektedir. Eğitim alan vatandaş sorgulamayı da bilecektir.

İnsanların sorgular duruma gelmesi halinde ekonomideki tutarsızlıkları ve iktidarın bu konudaki tutumunu da sorgulayacaktır. İşte hiçbir iktidarın istemediği tek konu da budur, vatandaşın sorgular durumuna düşmesidir. Kısaca Devlet, cezaları gelir kapısı olarak görmemelidir. Üretim, üretim, üretim Devletin tek gelir kapısı olmalıdır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yaşam herkes için farklı olsa da ölüm herkes için aynıdır…