bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Vatandaşın Derdini Anlamıyorlar
Yazarlar // 11 Mayıs 2021 Salı 11:49

İsmail BAŞARAN

Aslında”vatandaş derdini anlatamıyor” olarak da düşünebilirsiniz. Vatandaşın derdini anlamıyorlar da denilebilir. Bu iki cümlenin ortak kelimesi dert. İster vatandaş anlatamasın derdini isterse yönetenler anlamasın. Sonuç bir noktada varıyor: Vatandaş dertli.
Vatandaş anlatacak derdini de dinleyenleri bulamıyor. Yönetenler dertle dertlenip sorunları çözeceklerine hayatı gül pembe göstererek sorunları çözeceklerini sanıyor ancak pek de öyle olmuyor. Vatandaş ile yönetenler belki de aynı dili konuşmuyorlar.
İçinde yaşadığımız ilde de yöneticiler vatandaşın derdini anlamıyorlar. Nedeni ise basit, vatandaşın derdini anlasalar çözümü için uğraşmaları gerekecek oysa Samsun’da özellikle de Büyükşehir Belediyesi çözüm odaklı çalışacağına dert yaratma odaklı çalışıyor. Çünkü yapılan yerleri bozuyor yeniden yapıyor, belediyebib bütçesini de buşa harcamış oluyor. Bu pandemi döneminde vatandaşa, esnaa va garip gurebaya yardımcı olması gerekirken elindeki avucundaki parayı yine betona yatırıyor.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir sanırım yanlış yönlendiriliyor. Özellikle de Samsun’daki medyayı eline geçiremeyince akıl hocaları tarafından yanlış yönlendirilerek kendi medyasını kuruyor. Oysa yapması gereken hizmetlerin haber olarak medyaya servis edilmesi olabilirdi. Ancak Sayın Demir bu yolu seçmeyip kendi medyasını oluşturdu. İşte burada yanlış yaptı.
Sayın Demir, bu yolla karşınızda bir güç odağı yaratmış olduğunuzun farkındasınızdır umarım. Sizi kim yönlendirdi bilmiyorum da Samsun oluşturguğunuz medyanızda anlatıldığı gibi toz pembe değil. Toz olmasına toz, çamur olmasına çamur, pahallı olmasına pahallı bir il. İnsanlar geçim derdinde iken siz kendi medyanızı kurup güç elinine aldığınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü dışlamaya çalıştığınız medya sizden de büyüktür, unutmayın. Bir belediye başkanı olarak  hizmet etmeye bakın. Gazetecilik ne mimarlığa ne işadamı olmaya benzer.
Sayın Demir vatandaş yaptığınız zamlardan dertli, siz bu dertleri yaratmayın yaratımış dertleri çözmeye çalışın daha iyi yapmış olursunuz.
Size içine düştüğünüz durumu bir de fıkrayla anlatayım:
Temel ve Dursun kahvenin önünde oturuyorlarmış. Bir turist gelmiş ve Temel’e İngilizce yolu sormuş. Temel’de ses yok. Turist bu defa Almanca sormuş. Temel’de yine ses yok. Turist bu defa Fransızca konuşmuş. Yine ses yok. İspanyolca, yine ses yok. Turist kızmış, bağırıp çağırdıktan sonra çekip gitmiş.
Bunun üzerine Dursun Temel’e: Bir lisan öğrenmemizin zamanı geldi galiba demiş. Temel ise Dursun’a dönerek konuşmuş: Boş ver, ne gerek var? Adam dünya kadar lisan biliyor ama bir derdini anlatabildi mi?..Siz de turistin duruuma düşmeyin ve vatandaşın derdini öğrenin, benden söylemesi…

ELİ VATANDAŞIN CENİNDE
SamsunBüyükşehir Belediyesi SaSKİ'nin 'damga ömürlerini tamamladığı' için sökümüne başladığı sayaçta, sökme-takma ücretlerine de zam yapıldığı ortaya çıktı. 28 liralık sökme takma ücreti, 37 liraya fırladı.
Bana ne demeyin sakın bu ücret senin cebinden çıkıyor vatandaş. İçme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapıp, faturalara her ay TÜFE zammı yansıtan Samsun Büyükşehir Belediyesi SaSKİ, tartışmalı bir uygulama ile yine gündeme gelmişti ya şimdi de bu çıktı.
Kısaca Samsun Büyükşehir belediyesinin eli vatandaşın cebinden çıkmıyor.
Samsun'da 625 bin 938 abonesi olan SaSKİ, 'abonelerine 10 yıllık damga ömrünü tamamlamış olan su sayaçlarının ücretsiz şekilde değiştirileceğini, yalnızca sökme takma ücretinin alınacağını' belirten mesaj göndermeye başladı. Böylece de Samsun Büyükşehir Belediyesi vatandaş ekmek almaya para bulamaz ve pazardan çürükleri gıda olarak toplarken cebimizden 11 milyon lira alıverdi Büyükşehir belediyesi. Olsun canım kendi medyasını kurdu ya, istediğini yazdıracak söyletecek ya ne önemi var paralar çaarçur edilse de olur.

GÜNÜN SÖZÜ
Yükselenlere karşı nazik davranın, çünkü onlara düşerlerken yine rastlayacaksınız.(Jimmy Durante)