bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Vatandaşın Boğazı
Yazarlar // 1 Kasım 2019 Cuma 01:19

İsmail BAŞARAN

Yıllar önce Rahmi Koç bir ifade kullanmıştı:'Boğazlar milletler arası bir komisyona devredilmelidir.' O zamanlar bunun ne anlama geldiğini düşünen varmıydı bilmiyorum da altından ne çıktığı yeni anlaşıldı. Boğazlar artık Cumhurbaşkanlığı’na devredildi. Belki milletlerarası komisyona devredilmedi ancak ileride ne olacağını kestirebilmek çok zor.

Şimdi durup dururken neden böyle bir karar alındı acaba, Partili Cumhurbaşkanı “Her konuda kararı ben veririm” demeye mi getiriyor yoksa bu böyle mi, bilemiyorum.

İstanbul Boğazını düşünen ve kendine bağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşın da boğazını düşünüyordur herhalde. Koca Cumhurbaşkanı elbette düşünecek bunu değil mi. Büyük çoğunluğu asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşının boğazından nelerin geçip nelerin geçmediğini araştırıyordur, bu konuda da bir çözüm bulunacağına inanıyorum.

Bir ülkede yönetenler ile yönetilenlerin masalarında bulunan gıdalar arasında büyük farklar varsa ki Türkiye’de bu açıkça görülüyor, o ülkede ekonomi dibe vurmuştur. O ülke ekonomik olarak iyi yönetilmemektedir.

Bugün Türk insanını vatandaşını içinde bulunduğumuz duruma düşürenler ve kendilerini kayıtsız şartsız destekleyenler neler demişlerdi neler. Son yıllarda söylenenleri hatırlayalım gelin hep birlikte:

'Sen ne mutlu Türküm dersen oda ne mutlu kürdüm der. Türklük yerine Türkiyelilik bilinci yerleştirilmelidir' Tayyip Erdoğan.

'Cumhuriyetin ilanı İstanbul’un tarihi değerini ve saygınlığını düşürmüştür' Kadir Topbaş.

'Kürtlerin geleceği ve özgürlüğü için Türk askerinin kanının oluk oluk akması gerekir' Leyla Zana.

'Toprak tek başına bir anlam ifade etmiyor. APO Türklere Allahın bir lütfüdür. İnsanları öldürmek yerine Kürtlere istedikleri toprakları vermek gerekir'  Ahmet Altan

'Türkiye, sadece Türklere bırakılmayacak kadar önemli bir ülkedir' M. Ali Birand

'Atatürk öldüğünden beri hala zenginlik ve özgürlük üretemiyorsak sebebi Kemalizm'dir'  Ahmet Altan

'Vatan sevgisi nedir ki? Vatanı seveceğinize gidin evde karınızı sevin' Çetin Altan.

'Memleketi bir çift kadın memesine satarım'  Ahmet Altan

'Kimse söylemiyor bari ben söyleyeyim. Türkiye'de 1 milyon Ermeniyle 30 bin Kürt katledildi'  Orhan Pamuk

'Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı sırtımızı Amerika'ya dönmeliyiz' Fetullah Gülen

'Boğazlar milletler arası bir komisyona devredilmelidir' Rahmi Koç

Bunları söyleyenlere karşı gıklarını çıkarmayanlar Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Ne mutlu Türküm diyene…' sözlerini bir türlü sindiremiyorlar.

Sindirmenin kısa yolu asitli içecekler yerine yıllardır kullanılan metot yani karbonatlı su içmekten geçiyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Para iyi bir uşak, kötü bir efendidir. (F. Bacon)