bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ NEDEN DÜŞTÜ
Yazarlar // 11 Nisan 2019 Perşembe 11:50

İsmail BAŞARAN

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Reform Paketini açıkladı. Bakan Albayrak paket içeriğini açıklamadan önce, "Bu paketle ekonomimizin karşılaştığı en temel sorunlara yeterli çözümler sağlayacağını düşündüğümüz adımların ilk aşamasını ele aldık. Sadece 2019 yılında hayata geçirmeyi taahhüt ettiğimiz düzenlemeleri ve adımları paylaşacağız. Gelecek yıl atılacak adımların paylaşımı seneye yapılacak" bilgilendirmesini yaptı.

Soru: Vatandaşın alım gücü, üretim, ihracat neden düştü, Türkiye neden üretir hale iktidarınız döneminde gelemedi ve ithalata bağımlı hale sokuldu?

Sayın Bakan paket açıklarken yine ileriye doğru düşüncelerini anlattı. Oysa vatandaşın artık laf salatasına kardı tok, vatandaş marul ve salatalıktan, domatesten oluşan salata yemek istiyor.

Kendi yerli tohumuyla ürettiklerini emsem ve biçmek istiyor, hayatın ucuzlamasını istiyor. Sayın Bakan, bu politikalarınızla umarım yakında vatandaş ayakkabılarını yiyecek dururuma gelmez.

Ayakkabı dedim de kösele ve deri bulmak da zor ya artık Devr-i İktidarınızda çünkü artık inek bile beslenmiyor ülkede. Bakan CEK – CAK ile vatandaşı avuturken uygulamayı düşündükleri planları açıklarken akaryakıta gelen zamlardan bahsetmiyor bile. Üretmeyen Türkiye’de pazarlarda domatesin kaç liradan satıldığını, pırasanın kaç liradan işlem gördüğünü ve pazara giden vatandaşın torbasına neleri koyamadığını anlatamıyor.

Biz buyuz işte, söylenenlere hep inanıyoruz. Toplumların hak ettikleri şekilde yönetildikleri gerçeğini hazırlayıp suçun yönetenlerde değil de yönetilenlerde olduğunu aklımıza getirmiyoruz.

ATAKUM ÇÖZÜMÜ NASIL BULACAK

Bir akıl hastanesini ziyareti sırasında, adamın biri sorar:

Bir insanın akıl hastanesine yatıp yatmayacağını nasıl belirliyorsunuz?

Doktor: Bir küveti su ile dolduruyoruz. Sonra hastaya üç şey veriyoruz.  Bir kaşık, bir fincan ve bir kova. Sonra da kişiye küveti nasıl boşaltmayı tercih ettiğini soruyoruz. Siz ne yapardınız?

Adam: Ooo! Anladım. Normal bir insan kovayı tercih eder. Çünkü kova kaşık ve fincandan büyük.

Hayır, der doktor.

Normal bir insan küvetin tıpasını çeker.

Ders: Akıl, sadece bize sunulanlar dışında çözüm bulmaktır.

Soru şu: Atakum Belediyesi içine düşürüldüğü kuyudan nasıl çıkacak? Belediye Başkanı Cemil Deveci koltuğa oturur oturmaz önüne bir icra dosyası gelmiş. Hem de yüklüce bir tutar.  Deveci bu borcu nasıl ödeyecek sorusunu sormadan önce alacaklı,  AK Parti yönetimindeki belediyeden bu alacağını neden almamış?

Korkmuş mu, çekinmiş mi?

İşin o tarafını alacaklıya sormak gerekir herhalde yanıtı verebilir kendisi.

CHP Atakum İlçe Başkanlığı’ndan da bu konuda bir açıklama yapıldı ve “Daha bir sürü haciz tebligatları var” denildi. Belediye’den yapılacak açıklamayla önümüzdeki günlerde kimlerin neden ve ne kadar alacağı olduğu da açıklanacakmış. Açıklansın ki Atakumlu da paraların kimlere ve nasıl aktarıldığını görsün.

Atakum’un ne kadar borcu var dersiniz, bir tahmin yürütebilir misiniz bu konuda?

Sıkı durun, borcun miktarı tam iki yüz milyon liraymış. Borçlar netleşince de Kamuoyuna bir açıklama yapılıp anlatılacak deniliyor. Oysa şeffaf belediyecilik diye gelmemişler miydi göreve? Neden şeffaf olmadılar ve vatandaşa her yıl açıklama yapamadılar?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Tilki, kümesi iyi tanıyor diye bekçi yapılır mı? Truman