bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Vatandaşı Kimyager Yaptılar
Yazarlar // 1 Mayıs 2021 Cumartesi 11:11

İsmail BAŞARAN

İktidar bir karar aldı ve Türkiye tam kapandı, bu kapanmayla da salgını yavaşlatmak ve en aza indirmek, bulaşmasını önlemek, amaçlanıyor. Gerçekten böyle mi olacak? Hiç sanmıyorum, kapanma olmadan büyükkentlerde bulunanlar en azından salgını köylerine kentlerine yakınlarına taşımıyordu. Şimdi sözüm ona kapanma ile Salgın tüm ülkeye tam anlamıyla taşınmış olacak.

Neden izin verildi buna, İktidar neden bunu görmedi veya görmezden geldi? İnsanları evlerine kapatmakla yardım da yapacaksın ancak bütçe tamdakır, o nedenle yönetenler seslerini yüksek perdeden çıkaramıyorlar. Bunu önlemek ve vatandaşa açlığını hissettirmemek için de gündemi değiştiriyorlar.

Aslına bakarsanız hastalığı Türkiye’ye yayıyorlar ancak bunu söyleyemiyorlar da. Nasıl mı yayıyorlar hastalığı? Sağlık Bakanlığı aşı yapamıyor vatandaşa. Nedeni basit, müteahhtlere para vermekten kasada para kalmadı ve aşı satın alınamıyor. Sağlık bakanı da haliyle bu gerçeği anlatamıyor vatandaşa kelimeleri ağzının içinde yuvarlayıp duruyor. Aşı o tarihte gelecekmiş, bu tarihte gelecekmiş, konuşup duruyor, ancak aşı gelmediği için aşılama da ileri tarihe öteleniyor.

Çok konuşan hiçbir olumlu cümle kuramıyor hiçbirşey söylemiyor derler de doğru olduğunu Satın Sağlık Bakanı ispatlamış oldu.

Sadece Sağlık Bakanı mı, değil elbet. Başka bakanlar da var, millet açlığını ve salgını unutsun diye alkole yönlendirdiler vatandaşı. Neredeyse tamamı müslüman olan bir ülkede alkol satışlarını düşünen kik, bırakın alan alsın içen içsim. Aslında İçişler Bakanlığı alkol satışlarını yasaklama yerine serbest bıraksın ve de özendirsin ki vatandaş içinde kafayı bulsun, salgını da hayat pahallılığını da işsizliği de unutsun.

Bu alkol yasaklanması işine aslında en fazla Maliye Bakanlığı karşı gelmeli. Düşünebilyormusunuz, alkol Türkiye’de satılmazsa  alkolden gelecek ne ÖTV ne KDV kalacak. Bu vergiler alınamayında  da bütçe açık verecek. Aslına bakarsanız alkol ve sigara tüketini özendirilirse satışlar artacak bütçe de böylece açık vermeyecek. Eğer satışlar engellenirse içki içenler kaçak içkiye yönelecek, böylece vergi gelirleri de düşecek. O zaman da Hükümetin aşı alacak parası olmadığından salgın daha fazla artacak.

Alkol fiyatlarının artmasından sonra insanlar kendi içeceklerini evlerinde yapmaya başlamıştı bir süre önce. Bir  arkadaşımla eve çki üretmenin ve tüketmenin aile bütçesine katkısını konuşurken “bırak parasını kimya okumadım fakat bunca yıldan sonra evde içki yapmaktan kimyager olup çıktım demişti ve gülmüştüm o zaman meğer arkadaş bu günleri önceden görmüş, yani öngörüsü yüksekmiş. İçişleri bakanlığı şu alkol satışını bıraksa da vatandaşın vergisini vermesini engellemese.

Bu öneriyi alkol ve sigara içmeyen birisi olarak yapıyorum…

 

BİR ACI HABER

Maalesef bir acı haber de Merkexz Bankası’ndan geldi. Merkez Bankası (TCMB), yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 9,4’ten yüzde 12,2’ye yükseltti. Ocak sonunda açıklanan yıl sonu tahminine göre 2,8 puanlık artış kaydedildi. Tamam da piyasalar ne kdar arttı?

Enflasyon tahminleri 2022 yılı sonu için yüzde 7.5, 2023 yılı sonu için yüzde 5 olacakmış. CMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, enflasyonun Nisanda zirveye çıktıktan sonra gerilemeye başlamasını beklediklerini açıkladı.

Sayın Kavcıoğlu pazara gidiyor mu acaba? Merkete uğruyor mu? Fiyatların nasıl oynadığını gözleriyle görüyor mu? Bırakn milletle dalga geçmeyi, halkın arasına siz de girin, bir ay önce aldığınız ayçiçeği yağı ile bir ay sonra aldığınız ayçiçeği yağı litre fiyatını karşılaştırın, sonra çıkın enflasyon tahminleri yapın.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Cehennemde ateş yoktur, her insan ateşini bu dünyadan götürür. (Pir Sultan Abdal)