bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Vatandaş'a Soran Kim
Yazarlar // 16 Ocak 2020 Perşembe 23:32

İsmail BAŞARAN

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, 488 kişinin katıldığı ankette (bu rakamın bile gerçek olduğu tartışılır)291 kişinin evet oyu vermesi sonrası trafiğe açılma kararı verilen Çiftlik Caddesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunup bize kimse sormadı dedi.

Memişoğlu bırakım oda başkanlığını Samsun’da yaşayan bir vatandaş.

Sadece kendisine mi sorulmadı, elbette hayır vatandaşın hepsine sorulmadı. Esnafına sorulmadı orada 0turan vatandaşa sorulmadı, ancak Saygıdeğer başkan her işi kendisi bildiği için sorma ihtiyacı duymamış olacak ki uygulamaya başlandı bile. Yaşayanlar görecekler, oradaki mağaza sahipleri ve orada evleri bulunanlar çok sıkıntı çelecekler, o zaman da evlerinin maddi değeri düşecek, araç trafiğinden muzdarip olacaklar, tabi iş işten geçmiş olacak. Olsun, toplumlar ak ettikleri gibi yönetilirler, demek ki Samsun halkı da bunu hak ediyor.

Sadece bu mu sıkıntı yarayacak, elbette değil. Sırada Merkez Bankası karşısındaki kocaman iş merkezi de var. O da yıkılacaklar arasında deniliyor, ancak oradaki mal sahipleri ne olacak beliğ değil henüz.  Bitmedi, bir de Kültür Merkezi meselesi var ki sormayın, orası da yıkılıp millet bahçesi yapılacakmış. Tabi bu kentin tiyatroyla, kültürle ne işi olur ki değil mi?

Adamların işi gücü yıkıp yapmak, bunun adına da hizmet diyorlar. Bu hizmet denilenin arkasın da bir ego savaşı mı var acaba, Mustafa Demir Yusuf Ziya Yılmaz döneminde yapılanları yıkmayı kafasına mı koymuş yoksa?

 

VATANDAŞTAN BİR SORU

İsmini vermeyeceğim burada, tanıdığım biri şöyle bir soru sordu:

Bu AK Parti kaç yıldır iktidarda Samsunlular olarak kendilerine bu süre içinde en fazla milletvekilini verdik. Yıllar geçti aradan milletvekilleri Samsun’da üretimin artırılması için herhangi bir fabrika açılmasına yol açtı mı?

İşsizliğe çare bulabildiler mi? Üretimi ne kadar desteklediler, tarım ürünlerinin yeterli seviyede üretilmesi için çiftçiyi desteklediler mi? Ben cevap vermedim ve “soruyu sizi bu hale getirenlere sandıkta sorun demekle yetindim.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Çalışmak için müsait gün ve saat bekleme. Bil ki her gün ve her saat çalışmanın en müsait zamanıdır.