bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Vatandaşa Eziyet
Yazarlar // 31 Mayıs 2021 Pazartesi 11:54

İsmail BAŞARAN

Samsun’da Büyükşehir Belediyesi tarafından AK Parti’li Yusuf Ziya Yılmaz’ın döneminde trafiğe kapatılan Çiftlik Caddesi aradan geçen sürede kullanıldı, onarıldı sonrasında Başkanlığa Mustafa Demir seçilince verdiği sözü tuttu ve Çiftlik Caddesi’ni araç trafiğine açtı.

Caddenin neden trafiğe kapandığı ve neden açıldığını bilmiyorum, bilen varsa beri gelsin. Ancak bilgiği şu: Çiftlik Caddesi’nde araç trafiğine açılmasının ardından yaya trafiği gerçekten içinden çıkılmaz bir hal aldı. Caddede  otomobiller part ediyor parkomatlar var ve belediyeye de gelir temin ediliyor.

Burada araç park edilmesi yaya trafiğini sıkıntıya sokuyor. Caddenin kenarında bulunan garip çiçeklikler yüzünden vatandaşlar yaya olarak gezemiyorlar. Çünkü oradaki çiçeklikler yaya yoluna doğru kaydırılmış, üç kişi yanyana yürüyemiyor. Çiçeklikler neden kaydırılmış? Çünkü park eden araçların kapıları açılırken inenler rahat edecekler ya. Yaya gezenler ve yürüyenler birbirlerini ezecek durumda ilerleyecek kimin umurunda.

Ya oradaki betondan yapılan saksılar araç yoluna doğru kaydırılmalı ya da tamamen oradan kaldırılmalı. Caddenin eski halini bilenler orada ağaçların olduğunu da hatırlarlar. Ağaçlar kesilip beton çiçekliklerin hangi amaçla konulduğunu ben anlayamıyorum da.

Belediye’nin görevlileri iki veya üç kişi orada yürüseler de nasıl eziyet çekildiğini Başkan Mustafa Demir’e anlatsalar. Çözüme gelinde, eğer vatandaşın rahatlığı düşünülecekse o çiçeklikler sarı çizgilere yani yola yakın konulabilir. Vatandaş da rahat ederler. Tabi Belediye’nin Samsun’da yaşayan insanların rahat edebilmeleri gibi bir amacı varsa.

HADİ GENE İYİSİNİZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Mayıs ayına ilişkin Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemelerini 4 Haziran'da hesaplara yatırıyoruz" dedi.

Ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağını, IBAN bilgileri bulunmayan veya hatalı olan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını vurgulayan Bakan Bilgin, “Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemeleri 4 Haziran Cuma günü hesaplara yatırılacak” açıklamasını yaptı.

İşsizlik ödeneğinin yatırılması sevindirici olacak tamam da vatandaşın neden işsiz kaldığı e işyerlerinin neden kapandığını da söyleseydi ya sayın bakan. Sayın Bakan insanlar işsizlik ödeneği yerine çalışabilecekleri fabrikaların kurulmasını istiyor. Ancak iktidar olarak sanırım sizin sıkıntınız vatandaşın ekonomik özgürlüğünü eline alması değil de sizin yardımlarınıza muhtaç olmasıdır.

BORÇLAR YAPILANDIRILACAĞINA

AK Parti'nin Meclis'e sunduğu 15 maddelik yeni af paketi borçların kapatılması için önemli bir fırsat sunuyor.  Çıkacak yasa ile, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, idari para cezaları, öğrenim kredisi dahil devlete olan borçlar yapılandırılacak.

Oysa bu kadar borcu vatandaş nasıl yaptı, geliri olmadığından mı ödemedi, öğrenciler okul bittikten sonra iş mi bulamadı diye sormak da gerekir. Eğer öğrenciler okul bittikten sonra iş bulamıyorsa bunun sorumlusu iş sahalarının açılmasını sağlayamayan Türkiye’yi üretim toplumundan tüketim toplumuna getiren iktidardir.

İktidarın para cezalarını, öğrenim kredilerini ötelemesi ve yapılandırması İktidarın hatalı uygulamalarının sonucunu vatandaşa tüklemekten başta bir durum değildir.

GÜNÜN SÖZÜ

Hastalıkla ilgili çok fazla kitap okuyan bir insan, günün birinde bir dizgi hatasından ölebilir. (Jonathan Swift)