bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Vatandaşa Eziyet Etmeyin
Yazarlar // 24 Haziran 2022 Cuma 01:24

İsmail BAŞARAN

Vatandaşa Eziyet Etmeyin

Bu başlıktaki ifade sadece Devletin resmi kurumlarına veya Büyükşehir Belediyesine değil.  İlçelerdeki belediyelerden bazıları da yapması gerekenleri yapmıyorlar, belki nedenleri vardır kendilerine göre ancak bu uygulamalardan hayatı zorlaşan vatandaşlardır. Samsun’un en büyük ilçelerinden birisi olan Atakum’un CHP’li Belediyesi bir konuda vatandaşlarla anlaşamıyor. Bütün mesele sadece rant peşinde koşmak olmamalı, Belediyelerin yaptığı ve yapacağı işlerin sonunda vatandaşların hizmetler nedeniyle hayatlarının kolaylaştırılması da görevin başında gelmeli.

Atakum Belediyesi ile Elektrik Kurumu arasındaki bir anlaşmazlık veya sürtüşme yüzünden sıkıntıyı çekenler vatandaşlar oluyor. Bir sitenin önündeki kaldırımlar çalışma yapmak için Elektrik Kurumu tarafından kırıldı. Bu kırılan bölgelerin yapımı için Elektrik Kurumu ile ilgililer anlaşmaya varamamış olmalı ki eziyeti çeken yine vatandaş oluyor. Vatandaş, sitesinin önündeki kaldırımların kırılması sonucu ortada duran taşların yürümelerinde zorluk çıkardığını, yağmur yağınca çamur, güneş açtığında toz soluduklarını dile getiriyor. İki aydır devam eden bu çileyle ilgili, kurumlara da durumu anlatmışlar, anlatmışlar da Belediye ile Elektrik kurumu herhalde anlaşmayı başaramamışlar. Atakum Belediyesi'nden şifahen "bir ara yapılacak" yanıtı almışlar. Bu nedenle de vatandaşların bozuk kaldırımlarda yürüme zorluğu devam etmekte.

Kurumlar arasındaki inatlaşma neyin nesi oluyor ki? Önemli olanın hizmet yapılması değil mi? Bu işin yarını da var, Belediyeyi yönetenler bu yarını hatırlarından çıkarmamalı. Çünkü bugün kaldırımlardan geçmek için sek sek oynayan çocuklara dönüştürdüğünüz ebeveynlerden yarın yeniden seçilebilmek için kapılarına gidip oy isteyeceksiniz. Bunu unutmayınız.

Hangi belediye olursa olsun görevde o başkanların bağlı oldukları bir de siyaset kurumu var. Atakum Belediyesi’nin bağlı olduğu kurum CHP’dir. Bu parti, yarın seçimlerde vatandaşa gidecek ve oy isteyecektir. İşte o zaman, bugün görevi yapmaktan kaçınan CHP’nin görevli veya adaylarının yüzlerinin alacağı ifadeyi bugünden görür gibiyim.

CHP’nin il yöneticilerinin ve Milletvekillerinin bu duruma bugünden el atmaları şarttır. Sadece CHP’nin değil, Millet İttifakı’nın İlkadım Belediyesi için İYİ Parti’nin de devrede olması şarttır. Kısaca parti yönetimleri, partilerinin Belediye Başkanlarını halkta hizmet ederken dikkatli davranması gerektiğini sıkça hatırlatmalıdır.

Vatandaşa Eziyet Etmeyin