bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Vatandaş sormaktan korkuyor
Yazarlar // 20 Nisan 2018 Cuma 13:12

İsmail BAŞARAN

Ünlü anket şirketinin sahibi Murat Gezici, “Sayın Erdoğan yakın dönemde yaşanan ekonomik sorunlar, terör ve Suriye' de yaşanan olaylar çerçevesinde 2019' yapılacak seçimler konusunda risk görmektedir. Muhalefetin de talep ettiği bir erken seçimde bu konular gündemden düşecek ve iktidar partisi avantajlı konuma geçecektir” açıklamasında bulundu.

Bu açıklama doğru mu yanlış mı?  Bugüne kadar seçim sonuçlarını bile çoğunlukla yüzdesiyle tutturan şirketin sahibinin bu açıklamasına da sanırım inanmak gerekir. Bakın Gezici ne diyor:

“Yakın dönemde yapmış olduğumuz kamuoyu araştırmalarında Türk halkının yüzde 77 sinin erken seçim istemediği görülmüştür. Seçmenin gündemini bir erken seçimden çok ekonomik sorunlar, terör ve güvenlik sorunları teşkil etmektedir.”

İşte gerçek budur. İnsanlara ekonomik sorunlarını unutturmak, terör ve güvenlik sorunlarını unutturmak seçime yoğunlaşmakla olacak umudundaki iktidar bu yolu seçti. Vatandaş ne kadar sevindi bu açıklamalara?

Birebir görüştüğüm insanların çoğu geçim derdinde olduklarını söylediler. Seçimden evet veya hayır çıkması milletin şu anda umurunda bile değil. Pazardaki fiyatlar, alım gücünün gittikçe azalması seçimden daha çok konuşuluyor.

Erkenmiş, zamanındaymış, koalisyonmuş, ittifakmış vatandaş bunu konuşmuyor bile. Vatandaşın gerçek derdi açlık, açlık. Şimdi iktidar yine bizi seçin işleri düzeltelim diyecek. Öyle ya nasıl olsa bu millet körü körüne inanıyor söylenenlere, vatandaşın çoğu, 15 yıldır neden düzelmedi diye sorma bile soramıyor.

Neden acaba, Türkiye korku devleti mi oldu yoksa? Bu sorunun sonucunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzlerce koruma ve araç ordusuyla gezmesinden de sanırım anlaşılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da kendi vatandaşından mı korkuyor?

 

YİNE PARKOMAT

Neden Samsun’daki bu parkomat işi bir türlü çözüme kavuşturulamıyor? Yargı bir o kararı veriyor, bir bu kararı veriyor.

Oysa bu işletme ve uygulama ya doğrudur ya da yanlıştır. Doğruysa söyleyecek bir cümle yok. Eğer yanlışsa neden bir türlü uygulamadan kaldırılamıyor? Dünyanın neresinde görülmüştür kamuya açık sokakların kiraya verildiği? İhaleyi alan mı suçludur yoksa sokakları kiraya verenler mi?

Bu konu Samsun için büyük bir sorun haline geldi.  Sürücüler parkomat görevlileriyle artık doğrudan karşı karşıya gelmeye başladı. Makbuzlar ödenmiyor, makbuz kesen görevliler ile sürücüler tartışıyor.

İş daha kötüye gitmeden kesin çözüm bulunmalı. Belediye bu sokakları kime kaç yıllığına kiraladı. Kiraya verilen firmanın herhangi bir siyasi partiyle bağlantısı var mı, varsa hangi siyasi partiyle ilişkisi var, bu ortaya çıkmalı.