bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Vatandaş Risk Altında
Yazarlar // 18 Ağustos 2020 Salı 16:37

İsmail BAŞARAN

Kısaca Koronavirüs Hastalığı (Covid 19) Samsun’da nasıl seyrediyor? Söylentilere bakılırsa hasta sayısı günden güne artıyor şehirde. Özellikle ilçeler ve kırsaldaki mahallelerinde iddialara göre hastalık daha çok görülüyor. Vatandaş bunun nedeni olarak da Bayram tatili öncesinde şehir dışından özellikle de büyük kentlerden gelenlerin hastalığı daha çok yaygınlaştırdığını kulaktan kulağa fısıldıyor.

Bu söylenenler gerçek mi yoksa tevatür mü olduğu en kısa zamanda Samsun Valiliği tarafından açıklanmalıdır. İnsanların psikolojilerinin bozulması gerçekten rahatsız olmalarından daha tehlikelidir.

Herkes konuşuyor hastalıkla ilgili ancak kimin işkembeden attığı kimin ise doğruyu söylediğini bilebilmek çok zor. Ne yapalım ölen ölür kalan sağlar da bizimdir mantığıyla hareket edilmemelidir. Çıksın bir yiğit de vatandaşın gönlünü rahatlatacak bir açıklama yapsın, Samsun’da kaç hastanın gerçekten salgın hastalığına yakalandığını kaç kişinin tedavilerinin sürdüğünü kaç hastanın ise taşıyıcı durumunda bulunduğunu doğru rakamlarla açıklamalıdır. Bugün gerçekleri söylemekten çekinenler yarın gerçekleri söylediklerinde koltuklarında oturabilecek ve vatandaşın önüne çıkabilecekler midir? Yapın şu açıklamayı iz de kurtulun vatandaş da kurtulsun.

Vatandaş böle bir korku ile yaşarken Samsun’a yeni atanan Vali Zülkif Doğan testi pozitif çıkmış vatandaşlara sıkı bir takip başlattı. Ey millet, izolasyon nedeniyle evde bulunmanız gerekirken çeşitli bahanelerle sokağa çıkıyorsanız bilin ki takip altındasınız. Hem kendi sağlığınızı hem de çevrenizde temasta olduklarınızı risk altına atıyorsunuz.

 

EĞİTİM UZAKTAN MI OLACAK?

Okullar açıldı açılacak, öğrenciler de veliler de adeta diken üzerinde yaşıyorlar. Soru şu, okullar açılacaksa öğrenciler okula gidecek mi yoksa eğitim uzaktan mı yapılacak?

Eğer birileri çıkıp uzaktan eğitim yapılacak diye karar alırsa ki sağlık açısından herhalde olumlu olacaktır, nasıl ders verilecek öğrencilere?

Her öğrencinin evinde internet var mı? Her öğrencinin o internette kullanabileceği, dersleri takip edebileceği tableti veya bilgisayarı var mı?

Evden eğitimde öğrencilere Bakanlık bilgisayar veya tablet dağıtacak mı? O öğrencilerin ailelerinin çocuklarına tablet alabilecek kadar geliri var mı? O tabletler Türkiye’de mi üretilip bazı işadamlarına gelir kapısı açılırken bazı insanların da masrafları artırılacak mı? Ekmek almakta para bulamayan insanlar tablete veya bilgisayara verilecek parayı nereden bulacak kendilerine kredi mi verilecek ki bankalar biraz daha para kazansınlar.

Ekonomi de belki tabletler yüzünden düzlüğe çıkar ha… Ancak evden eğitim sürerken taşımacılık yüzünden işleri bozulacak esnaf geçimini nasıl sağlayacak?

Dar gelirliye yardım yapılacak mı, Suriyelilere halen maaşları ve yardımları tıkır tıkır ödeniyor da…Kendi ülkemizde kendi haklarımızı alamıyoruz bize sığındırılanlar ise Türk vatandaşından daha fazla haklara sahip oluyorlar. Eğitim  uzaktan mı olacak derken ne kadar sorunumuz olduğunu da aklımıza getirdik..

 

GÜNÜN SÖZÜ

Kral da, dilenci de aynı iştahla acıkırlar. (Montaigne)