bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Vatandaş Olacak Mıyız?
Yazarlar // 8 Eylül 2020 Salı 10:15

İsmail BAŞARAN

Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı Samsun’da göreve başladığında bir açıklama yapmış ve Corona için “Risk Yüksek” demişti.

Aradan geçen zaman içinde Valilik olarak neler yapıldı, riskin aşağı çekilmesi için ne tür bir çalışma gerçekleştirildi bilen var mı? Vali ey gelmeden önceki Samsun ile bu günkü Samsun arasında ne gibi değişiklikler var?

Halk gene sokaklarda ve çoğu maskesiz dolaşıyor. Devlet olarak pandemi başladığında vatandaşa maske dağıtılıyordu şimdi ise bu dağıtım bitti, herkes maskesini kendisi alsın diyorlar.

Alalım da nereden alacağız maskeleri, eczanelerde satılan maskeler ile Devletin dağıttığı maskeler arasındaki fark kimsenin gözünden kaçmıyor. Eczaneden alınan maske bir kez kullanılıp atılıyor, atılıyor da nereye atıldığı da belli olmuyor, sokaklarda belediyeler tarafından konulan çöp kutuları maskelerle doluyor, yani mikroplarla oluyor ve akşama kadar da temizlenmiyorlar.

Pandemiyi önlemenin birinci şartı bilgili ve duyarlı vatandaş olmamızdan geçiyor. Hadi Belediye görevlileri çöp kutularını zamanında boşaltmıyor maskelerin o kutularda gece yarısına kadar kalmasına neden oluyor, vatandaş olarak bizler acaba elimizde kullanılan maskelerle mi dolaşsak da salgını herkese bulaştırsak mı bu mu isteniyor?

Önce bizlerin bilinçli vatandaş olmamız gerekiyor ardından salgını da önleriz, bizlere seçimlerde verdikleri sözleri tutmayanlara da bir dahaki seçimlerde had bildiririz.

Sandığa gittiğimizde Allah’ı ve Kuran’ı kullananları o sandığa bir daha giremeyecek uruma getiririz. Tabi öncelikle biz vatandaş olacağız, yönetenler de vatandaşı değil ülkenin kurumlarını yönetmeleri gerektiğini hatırlayacaklar. Bu ne zaman olacak? Bizler biat eden değil de bilinçli vatandaş olduğumuzda elbette.

 

ÇATLAK VAR MI?

Son günlerde Samsun’da özellikle Canik başta olmak üzere diğer bazı ilçelerde ittifaklarda çatlaklar olduğu skepülasyonları yapılıyor. İktidar bloğundan çıkarılan sesler,  haliyle muhalefetteki ittifakın dağılması için pompalanıyor. Pompalayanlar da ittifak bloğunda yer alanlar. Yani MHP ve AK Parti.

Eğer İttifaktaki partiler, muhalefeti dağıtmak için kumpaslar peşinde konuyorsa korku gelmiş ve yayılmaktadır tabanda diye düşünmek gerekir. Soruyu tekrarlayalım: Cumhur İttifakı’nda çatlak var mı?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa o yerde güneş batıyor demektir. Çin atasözü