bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Vatandaş O Eli Kırar
Yazarlar // 19 Haziran 2019 Çarşamba 23:24

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oturumunda ilginç bir olay yaşandı, konu medyaya da yansıdı. Olay, su zamları ve okuma bedeli konusundaki tartışmadan çıktı.

Samsun Halk Evleri üyesi 5 kişi meclis salonuna girerek suya yapılan yüzde 25 zam, TÜFE uygulaması ve sayaç okuma bedelini protesto etmek için dövizler açtı. Meclis salonunda “Zamlar geri çeklisin” sloganları da atan Halk Evleri üyelerine ilk önce belediye meclis üyeleri müdahale etti ardından Meclis Başkanı Nihat Soğuk’un çağrısıyla olaya zabıtalar da dâhil oldu.

Meclisin basılması elbette doğru değil ancak yapılan zamlar doğru mu? Vatandaşın ne kadar geçim darlığı içinde olduğunu bilmeyen yok. İnsanlar haklarının ellerinden alınmasını ve ceplerindeki paranın sayaç okuma bedeli adı altında gasp edilmesini protesto etmek istemişler, bunun neresi yanlış?

“Vatandaşın ensesine vur ekmeğini al” söylemleri artık çukura gömülüyor, bunu anlamak gerekiyor. Hep “biz kazandık” diyen AK Parti’nin yandaşı bir parti olmadan iktidarda kalamayacağı gün gibi aşikâr iken bu baskı niye, biraz daha iktidarda kalabilmek için mi yoksa vatandaşa hizmet edebilmek için mi?

Bıçak kemiğe dayanınca bugün makamı ve meclis salonunu basan insanlar yarın çoğalarak alimallah insanın evini de basabilirler, tabi böyle olumsuzluğu kimse istemez de, aç kalan midenin kime neyi ne zaman yaptıracağını da kimse bilemez. Bugün vatandaşın boğazını sıkan eli yarın vatandaş kırıverir.

 

FATURA KİME KESİLECEK

Atakum Belediyesi’nde neler oluyor, belediyeye neden icralar gidiyor?

31 Mart Yerel Seçimleri’nden önce 08.02.2019-26.03.2019 tarihleri arasında Atakum Belediyesi’ne bağlı İmar İnşaat Şirketi üzerinden belediyenin tesislerinde kullanılmak için Karadeniz Lezzet Hizmetleri Tem. Paz. San. ve Tic. Ltd. Şirketi’nden 1 milyon 628 bin lira karşılığında 37,5 buçuk ton lop et alımı gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Etlerin parası ödenmediği için alacaklı firma tarafından icra takibi başlatılmıştı ancak alacaklı firmaya para ödenmeyince mahkemeden 1 milyon 154 bin liralık haciz kararı çıktı.

Bu masrafın faturası kime kesilmek isteniyor? Cemil Deveci koltuğa oturur oturmaz neden böyle bir zorlukla karşı karşıya bırakılıyor?

Madem alacağınız vardı, neden İshak Taşçı yani AK Parti döneminde tahsil etmediniz?

Kurumlarda devamlılık esastır tamam da Belediye şimdi araştırmayacak mı fatura gerçek mi yoksa değil mi. Bu faturanın Deveci yönetimine kesilmesi doğru değildir.