bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Vatandaş Mutlu mu?
Yazarlar // 23 Ağustos 2022 Salı 16:19

İsmail BAŞARAN

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘Sorunlara hızlı müdahale etme’ noktasında her zaman hassas bir yaklaşım sergilediğini söyleyen Başkan Mustafa Demir, “Vatandaşlarımızın hizmetlerimizden memnun kalmasının temel nedeni, bizim işimizi her anlamıyla ciddiye almamızdan kaynaklanıyor. Bana ulaşsın ya da ulaşmasın, birimlere ulaşan her soruna anında müdahale eden bir çalışma prensibimiz var. Bize iletilen her sorun anında çözülür, çözülmek zorundadır. Çünkü bizim için önemli olan vatandaşımızın huzuru ve mutluluğudur” dedi.

Mustafa Demir’in bu açıklamasından sonra bir soru soralım: Samsun’da vatandaş mutlu mu veya yüzde kaçı mutlu ve yüzde kaçı mutlu değil?

Ben mutlu değilim, çünkü Mustafa Demir göreve geldiği günden bu yana vatandaşın huzuru ve rahatlığı için çalışmadı. Yaptığı işler sadece bozmak ve yeniden yapmak böylece de Belediye kaynaklarını kar vurup harman savurmak ya da yandaş yüklenicilere kaynak aktarmaktır.

Samsun Büyükşehir Belediyesini yönetenler, Mustafa Demir’im göreve gelmesinin ardından ne kadar iş yaptığını ve yandaş müteahhitlere ne kadar kaynak aktardığını açıklarsa Samsun halkı da verdikleri vergilerin kimlerin cebine aktarıldığını görmüş olurlar. Onsan sonra da bir dahaki seçimlerde kimlere oy vereceklerini bugünden hesaplar.

Bunun sonucu da Samsun’da vatandaşın mutlu olup olmadığı da ortaya çıkmış olur. Mesele Samsun’da hangi siyasi partiye vatandaşın ilgi gösterdiğini belirlemek değil. Çünkü vatandaşın mutsuz olduğu artık gözlerinden okunuyor. Soruyu sorun “mutlumusunuz” deyin bakalım nasıl bir tavırlar karşılaşacaksınız?

 

SAMSUNLU UYUMA SAMSUN GERİLİYOR…

Türkiye’de iki büyük fuar vardı. Birisi İzmir, Diğeri Samsun fuarlarıydı. Samsun Fuarı açılıyor mu, hayır. Çünkü yerinde yeller esiyor. Samsun küçültülüyor diyorum da kimseye dinletemiyorum. Benim karşıma geçmiş Samsun’un büyüdüğünü dile getiriyorlar. Bunu söyleyenler halkı aldatıyorlar. Samsun nasıl mı küçültülüyor? Bakın anlatayım…

1977 yılının Temmuz ayının birinci günü cumartesiydi.

Samsun milli fuarı açılıyordu o gün. Fuar nedeniyle bir ay Samsun’a Türkiye’nin dört bir tarafından gelenler oluyor ve ekonomiyi güçlendiriyordu. O tarihlerde Samsun Ekonomisi Türkiye ekonomisinin ilk onunda gösteriliyordu. O fuar artık yok. Sözüm ona bir fuar yapılacak. Hep cek ve cak, yapılmadı henüz, ne zaman yapılacağı da belli değil… Samsun’da iki adet stadyum vardı. İkisinin de yerinde yeller esiyor. Yenisi yapıldı ancak içinde spor yapılamıyor çünkü Samsunspor el koymuş durumda. O Samsunspor ki artık Samsun’un olmaktan çıkmış bir firmanın olmuş. Yani Samsun iki stadı olan bir ilden tek stadı olan bir ile geriledi. Tıpkı havalimanı konusunda olduğu gibi… Çarşamba havalimanı açıldığında Samsun iki havalimanı olan bir il konumundaydı.

Eskisinin yerinde yeller esiyor… Yok yok, yel esmiyor Türkiye’nin en büyük inşaat firması TOKİ’ye verildi ve burada bir hastane yapıldı, başkaca konutlar yapıldı bu kurum tarafından. Yani Samsun iki havalimanı olan il konumundan sıradan bir il yani tek havalimanı olan bir il konumuna geriledi… Siz mi Samsun’a bu gerilemeyi yaşatıyorsunuz? Yoksa siyasi iktidarlar mı? Oysa Siyasi İktidarların temel görevleri illeri geriye değil ileriye getirmek değil midir? Siz geriletmiyorsunuz belki ancak bunda büyük ölçüde payınız var ey Samsunlular, uyumayın. Ve de unutmayın ki Samsun’u ekonomik olarak ilk ondan ilk ellilere kadar gerileten, eğitim olarak ilk elli içine zor girer duruma gelmesine yol açan, iki stattan tek stada, iki havalimanından tek havalimanına gerilemesine neden olan siyasi iktidarlar sizlerin oylarıyla iş başına geliyor. Yani bu gerilemede hepimizin büyük payı var, hesap verelim…

 

GÜNÜN SÖZÜ

Özgür bir ülkede yaygara çok ıstırap az, baskı altındaki bir ülkede ise yakınma az, keder çoktur. (Carnot)