bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Vatandaş Mustafa'ya yapılan ayıp
Yazarlar // 9 Aralık 2019 Pazartesi 15:12

Ragıp GÖKER

Adı Mustafa Halis Orhan’dı.

Türkiye O’nu, doğup büyüdüğü köyündeki Fırtına Vadisi’nin HES’lerle yok edilmesi sırasında verdiği mücadele nedeniyle ‘Vatandaş Mustafa’ olarak tanımıştı.

Vatandaş Mustafa, yaklaşık bir ay önce Pelitköy’deki kızının evinde verdiği yaşam mücadelesini kaybetmiş, uğruna savaştığı topraklara yani ‘Çinçiva’ olarak bilinen Çamlıhemşin’in Şenyuva Köyünde ebedi yolculuğuna uğurlanmıştı.

Vatandaş Mustafa Çinçiva’da doğup büyümüştü.

O topraklarda da sonsuzluğa uğurlanmıştı belki ama bir taraftan 35 yıl önce açtığı pastaneler nedeniyle bizim de hemşerimiz olmuştu.

Biz de o zamanlar tanımıştık kendisini.

Vatandaş Mustafa , arkadaşlarımız Ali ve Musa Orhan’ın babaları olması nedeniyle de, Mustafa Amca’mız olmuştu.

Samsun’la olan bu bağını bilen Atakum Belediyesi, 3 Kasım’da kaybettiğimiz Vatandaş Mustafa’nın Atakum’da bir parka adını vermek istemiş.

Buraya kadar her şey güzel.

Ama gel gör ki, teklif kabul edilip, düğün salon yanındaki parka adı verilmiş olsa da, Atakum Belediye Meclisi’nin AK Parti’li ve MHP’li üyeleri bu teklife hayır oyu vererek büyük bir ayıba imza atmış oldular.

AK Parti’liler bilmez belki ama Mustafa Amca, namı diğer Vatandaş Mustafa, Recep Tayyip Erdoğan sevdalısı bir Ak Parti seçmeniydi.

Teklife ‘’Samsun’da yaşamadı’’ gibi bir gerekçeyle ‘’Hayır’’ diyen MHP’li üyelere ne demeli.

Samsun’da, Lale ve Kuğu Pastanelerinin kurucusu olan Vatandaş Mustafa’nın Samsun’la bağını MHP’lilerin bilmeme gerekçesi inandırıcı olamaz.

Neden.

Vatandaş Mustafa’nın evinde yaşam mücadelesini verdiği Kızı İncilay Orhan, bir dönem MHP İl Kadın Kolları Başkanlığı yaptı.

Bir dönem Kanal L’yi de kurmuş olan oğlu Ali Orhan’ın Samsun’da uzun süre gazetecilik yaptığını da MHP’lilerin bilmemesi mümkün değildir.

Zira o TV kanalının ortaklarından olmasının yanı sıra MHP teşkilatlarında yöneticilik yapmış, Süleyman Orhan’ın, Vatandaş Mustafa’nın yeğeni olduğunu MHP’lilerin bilmemesi de inandırıcı olmaz.

Ailesinden bazı fertlerin, İYİ Parti’ye meylettiklerini gerekçe göstererek, o teklife  ‘’Hayır’’ demişlerse bu daha büyük ayıptır.

Atakum Belediye meclisindeki MHP’li üyelerin ilk vukuatı da, bu olay değil.

Ozan Arif vakasını unutmadık henüz.

Biliyorsunuz.

Atakum Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Cemil Deveci geçen yıl kaybettiğimiz Ozan Arif’in adını da bir parka vermek istemiş, buna dair teklifi de belediye meclisine getirmişti.

CHP’lilerin yanı sıra, İYİ Parti’liler de teklife ‘’Evet’’ derken, AK Parti ve MHP’ gurubu ‘Hayır’ oyu vermişti.

Samsun’daki bazı MHP’lilerin, Devlet Bahçeli’yi eleştirdiği için Ozan Arif’e tavır almalarını bir noktaya kadar anlayışla karşılayabilirim ama ülkücülüğünü tartışma konusu yapılmasını asla kabul etmem.

Türkiye’nin Ozan Arif olarak tanıdığı Arif Şirin’le dünya görüşümüz taban tabana zıttı.

Hangi siyasi düşüncede olursak olalım, Ozan’ın memleket ve millet sevgisini görmezden gelmem.

Gelemem.

Ben böyle düşünürken, bir kısım yeni yetme ülkücü taifesi neden böyle düşünür, bunu anlamakta gerçekten zorlanıyorum.

‘’Siyaset bu’’ diyenler olacaktır belki ama.

Buna karşın ben de.

‘’Batsın böyle siyaset’’ derim.

Haksız mıyım?