bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
VATANDAŞ KANDIRILIYOR MU?
Yazarlar // 5 Kasım 2019 Salı 10:30

İsmail BAŞARAN

Türkiye İstatistik Kurumu yeniden yumurtlamış, bu yumurtanın adı da ekim ayı enflasyon rakamlarını içeriyor. TÜFE’de 2019 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2,00, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 10,59, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,55 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 16,81 artış gerçekleşmiş.

Devletin ciddi bir kurumu böyle açıklama yapıyor ancak emekli dul ve yetimlere yapılan zam bu ölçülerde yapılmıyor. Maaşlara yapılacak yüksek artışlar enflasyonu artıracakmış.

Hadi oradan be atmayın birader, atarsanız biraz daha küçük atın da vatandaş kolay yesin. Ana harcama grupları itibarıyla 2019 yılı Ekim ayında endekste yer alan gruplardan, konutta yüzde 3,55, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 1,65, haberleşmede yüzde 1,43 ve ulaştırmada yüzde 1,17 artış gerçekleşmiş.

Atıyorlar birader, hani bu artışlar arasında doğalgaz, elektrik rakamları? TÜİK işine geldiği gibi mi hesaplıyor ve açıklıyor rakamları yoksa iktidardan kendisine açıkla diye verilen rakamlarla algı operasyonu mu yapıyor?

Aylık en yüksek artış yüzde 11,70 ile giyim ve ayakkabı grubunda olmuş, yerseniz tabi. Arkadaş ben yemiyorum çünkü midem rahatsız oluyor. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı n söylediği bir söz var “bizi aldattılar” diyor ya, sanırım TÜİK de rakamlarıyla vatandaşı aldatıyor.

İstatistik deniyor ya, bu konu biraz çetrefilli çünkü istatistik verilen rakamların toplanması ve çarpılıp bölünmesiyle sonuçlanıyor. Bu nedenle de verilerin gerçek olması gerekir, eğer veriler gerçek değilse de işte böyle abuk sabuk sonuçlar doğuruyor, sonuç olarak vatandaş kandırılmış oluyor. Bu rakamları yiyen de var yemeyen de. Siz hangi sınıftansınız?

 

SÖZ VERMEK

Siyasette bir cümle vardır, “Sözler tutulmak için verilmez” denir. Bu söz Samsun’da doğrulandı. Samsun'da 7 yıl önce Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği ihale ile işe başlayan Partek firması, kentin en işlek caddelerini otoparka çevirmişti.

31 Mart yerel seçimleri öncesi eski Başkan Zihni Şahin, tartışmalı sistemi kentin ana caddelerinden kaldırırken, şirketin algı operasyonuna başladığı öne sürülmüştü. Esnafların sistemi istediğine dair imzalı dilekçeler servis edilmişti.

Tam aksini söyleyen vatandaşlar ise Başkan Mustafa Demir'in sistemi kaldıracağına dair verdiği seçim öncesi sözleri hatırlatıyor şimdi.

Sayın Demir söz vermiştir de verilen sözlerin hangileri tutuluyor ki sorusu geliyor aklıma. Sözler hep vatandaşın gazını almak için yapılıyor sanırım. Bir ülkeyi yönetenler kandırıldıklarını söylüyorlarsa vatandaş olarak benim de hakkım var bu kelimeyi kullanmak için. Samsun’u yönetenler vatandaşı kandırıyorlar mı?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Her ormanı boş sanma belki de kuytuluklarında bir kaplan uyuyordur. Sadi