bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Vatandaş Böyle Soyuluyor
Yazarlar // 28 Ağustos 2021 Cumartesi 23:27

İsmail BAŞARAN

Terme'de yaşayan bir aboneye ise 1,954 TL gibi yüksek bedelli elektrik faturası geldi. Vatandaş ödemesini yaptı, faturaya itiraz etti. YEPAŞ’a şikâyetini bildiren vatandaşa yetkililer geri dönüş yaptı. 'Faturalandırmada yanlışlık yapıldığını' kabul ettiler, fazla olan miktarın bir sonraki dönemdeki faturadan düşürüleceğini söylediler.

Helal olsun yetkililere aldıkları farkı bir sonraki faturaya ekleyeceklermiş. Ne güzel memleket, parayı önceden tahsil et sonra faturadan düş. YEPAŞ’a sormak gerekir: Vatandaş eksik para ödeseydi siz fark için faiz uygular mıydınız? Cevap; elbette uygulardınız. Çünkü sizin paranızı bir ay kullanmış olacaktı vatandaş. Şimdi siz vatandaşa kullandığınız fazla paranın faizini uygulayacak mısınız? Büyük ölçüde hayır…

Hadi Terme’deki bu vatandaş şikâyet etti de parasını yarım yamalak da olsa geri alacak, ya böyle fatura gönderilip şikâyetçi olmayan vatandaşların alacakları ne olacak? Geri ödenecek veya bir sonraki aydan düşülecek mi? Eğer düşülmezse ve bugüne kadar yapılan böyle uygulamalardan para alındıysa alınanlar haksız kazanca, başka bir deyişle vatandaşı soyma suçuna girmiyor mu?

Siz ne olacak bir kişinin faturasından demeyin, çünkü binlerce fatura gönderiyorlar vatandaşa, özellikle de faturalarını otomatik ödemeye veren kullanıcılar ne kadar kullandıklarına ne kadar para ödediklerine bakmıyorlar bile. Böylece elektrik şirketinin aldığı haksız kazançlar binleri, on binleri belki de düz binleri buluyor yıl içinde. O zaman ne yapmamız gerekiyor? Faturalarımıza dikkat edeceğiz ve soyulmayacağız. Bunun adı soygunsa ki öyle görünüyor, vatandaş şikâyet etmeseydi eğer, kurum “sizden fazla para almışız bu ayki faturanızdan düşüyoruz diyecek mi?

Sadece elektrik kurumu mu, bundan sonra vatandaşlar olarak hangi kurumdan olursa olsun gelecek faturalara çok iyi bakmamız ve inceledikten sonra bizden fazla ödeme istenmesi halinde itiraz etmemiz gerekiyor. Kısaca adına ne derseniz deyin elini cebinize sokacak olanlara fırsat vermemeniz gerekir.

BORÇLARI KİM YAPMIŞTI?

Atakum Belediyesi’nin borçlarıyla ilgili gündeme geldi konu. Daha önce AK Parti yönetimindeki belediye icraya veriliyor. Atakum Belediyesine yönelik hacizler var. Bu hacizlere tepki de yoğunlaşıyor.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu "millet İttifakı belediyelerine yönelik olarak uygulanan siyasi baskı ve hukuksuz fiiller, özünde millet iradesini hedef almaktadır, hizmeti engellemeyi amaçlamaktadırlar "dedi.

Bundan daha da önemlisi önceki belediye yönetimleri zamanında kimlere nasıl kaynak aktarıldığı ve alacaklı duruma getirildikleri araştırılmalıdır. Sadece Atakum Belediyesi mi icra kıskacında olan, elbette değil. İlkadım Belediyesi’nin de yakında aynı sıkıntılara uğrayacağını kimse söylemesin. Bir yiğit çıkıp alacaklarını tahsil edemediği AK Parti’li belediyeleri icraya verebiliyor mu, elbette hayır. Nedeni basit; korku dağları bekliyor. Eğer AK Parti’li belediye icraya verilirse verenin vay haline, elinde avucunda ne varsa alırlar. Yasalar nasıl olur bilmem de icraya verenin aleyhine işleyiverir.

GÜNÜN SÖZÜ

Çok dinlememiz, az konuşmamız için iki kulağımız ve bir dilimiz vardır. (Diyojen)