bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Vatandaş Boğazının Derdinde
Yazarlar // 31 Mart 2021 Çarşamba 09:06

İsmail BAŞARAN

İktidar ve yanında olanlar son zamanlarda yine gündem değiştiriyorlar. Bunun gerekçesi de basit; vatandaşa hayat pahalılığını, gelir düzeyinin günden güne azaldığını, midesinin küçüldüğünü ve en önemlisi de açlıkla karşı karşıya kaldığını unutturmak.Onun için iktidar şimdi Boğazlar sözleşmesini gündeme getirdi, bununla uğraşılırken de Merkez Bankasında bir değişiklik daha gerçekleşti. Ne mi oldu, gözden kaçıranlar iyi okusun ve Türkiye'de kimlerin dediğiyle neler olduğunu görün.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile görevinden alındı. Yerine ABD'li yatırım bankasının Türkiye'deki ofisi Morgan Stanley Menkul Değerler'in Genel Müdürü Mustafa Duman atandı. Uluslararası finans sektöründe uzun yıllar deneyimi olan Mustafa Duman, böylece geçen hafta Naci Ağbal'dan koltuğu devralan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'ndan sonra Merkez Bankası'nda ikinci adam oluverdi.

Şimdi Merkez Bankası Türkler tarafından yönetiliyor mu diyorsunuz siz? Bu değişiklik gözden kaçsın diye mi Montrö Sözleşmesi gündeme getirildi. Vatandaş cambaza baktırılırken cebindeki paralar yine birileri tarafından alınmaya başlandı.

Oysa vatandaş ne Merkez Bankası’nın dolarlarının kime gittiğini ne de Merkez Bankası’na kimin atandığını düşünüyor. Vatandaş sadece alım gücünü ve günden güne fakirleştiğini, buna kimlerin yol açtığını düşünüyor. Hep birlikte düşünelim: “Türk ekonomisi kimlere emanet?”

Türk ekonomi ABD’ye mi emanet edildi? Amerikan Yatırım Bankası’nın Türk ekonomisiyle ne işi var, sorusundan başka bir soruda Türk Ekonmisini Amerikan Merkez Bankası’na muhtaç hale kim getirdi?

Türkiye kendisini yönetemiyor mu?

Asıl bunların düşünülmesi gerekirken gündem değiştirmek için İstanbul Sözleşmesinden çıkanlar şimdi Montrö Anlaşmasını konuşuyorlar. Gündemi ne kadar değiştirmek isterseniz isteyin, istediğinizi yapamayacaksınız.Çünkü artık vatandaş gözünü açtı. Vatandaş Montrö boğazlar sözleşmesinden daha çok kendi boğazının derdinde. Çünkü insanlar atık aç yatıyorlar. Dini öğretilerimiz bakın ne öğretmişti bize:
Peygamberimiz, komşu hakkı ve paylaşmaya büyük hassasiyet göstermiş, “Yanı başında komşusu açken tok olarak geceleyen kişi (olgun) mümin değildir” buyurmuştur. Zengin komşuya komşularını aç bırakması da haram sayılmıştır.

GÜNÜN SÖZÜ

Uzun bir tartışma her iki tarafında haksız olduğunun delilidir.(Voltaire)