bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Vali'den Beklentim
Yazarlar // 6 Temmuz 2017 Perşembe 18:11

Ragıp GÖKER

Bahar ve Emre’nin düğünü için aldığım izni, İzmir’den gelen misafirlerimize Samsun ve çevresini gezdirmek amacıyla uzattığım sırlarda, Samsun’un yeni Valisi Osman Kaymak da görevine başladı.
Vali Bey’e ‘’hoş geldiniz’’ derken, başarılı dileklerimizi de iletmek isterim.
Zira O’nun başarısı, Samsun halkının huzuru ve mutluluğu anlamına gelir ki, bunun olmasını da çok isteriz.
Mesleğe başladığım yıllarda Samsun Valisi Haydar Özkın’dı.
Bu sürede 18 Vali görev yapmış Samsun’da.
İz bıraktıkları için aralarında unutmadıklarımız olduğu gibi ismini dahi hatırlayamadıklarımız da var.
Çocukluk döneminde görev yaptığı için yakından tanıma şansını bulamadığım Hamdi Ömeroğlu’nu Samsun halkı unutmaz mesela.
Kazandırdığı fuar yok edildi ama Samsun halkının hafızasına kazınan Hamdi Ömerdoğlu ismi silinmeyecektir.
Fahamettin Altun’u ve Altay Utkan’ı da unutmayacak mesela Samsun halkı.
Samsun Valisiyken Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanan Mustafa Gönül unutmayacağımız gibi Erdoğan Cebeci, Şinasi Kuş ve Yüksel Çavuşuğlu da hafızalarımızda yaşayacak.
Muammer Güler, Hasan Basri Güzeloğlu ve Hüseyin Aksoy da Samsun’da iz bırakan valiler olmuştur.
Kendisini iyi bir insan olarak tanıdık ama İbrahim Şahin’i, bir vatandaş el konulan arsasından geçirilen yolu mahkeme kararıyla iptal ettirdiği için ‘’vatandaşı ve o mahkeme kararını kornalatın’’ şeklindeki talihsiz açıklamasıyla hatırlayacağız ama Samsun’da iz bırakan valilerin ortak özelliklerini, kimsenin etkisinde kalmamak olarak biliriz.
Hani nasıl söylenir:
Devletin Valisiydiler.
Göç alan bir şehiriz.
Nüfus yapımız farklılık gösterdiği için olsa gerek, şehir bilinci yeterince oluşmadığı için de, kamu adanı görev yapanların zorlandığı bir şehir olarak bilinir Samsun.
Eğitimde çok gerilerdeyiz.
Devlet tecrübesi nedeniyle ‘’TEOG’da başarılı olduk’’ gibi söylemlere inanmayacağını düşündüğüm Valinin,  Samsun’da düzelteceği ilk aksaklıklardan birinin Samsun’un eğitim yapısı olacağını düşünüyorum.
Vali Beyi bekleyen bir başka önemli konu da, FETÖ yapılanmasının etkili olduğu bir yer olarak bilinen Samsun’un bu kirli imajını silmek olacaktır.
Vali Beye, Samsun’u FETÖ yapılanmasının merkezi yapma gayretlilerinin yanı sıra, uyuşturucu satıcıları ve fuhuş çetesinin merkezi yapmak heveslilerinin olduğu da söylenmiştir sanırım.
Samsun’da kamu adına görev yapanların mahkeme kararlarına uymamak gibi bir alışkanlıkları var.
Vali Beyin bu anlayışı değiştirmek için çaba harcayacağını biliyorum ama bu konunun da Vali’yi zorlayacağını düşünüyorum.
Terörle mücadelede başarılarıyla bilinen Vali Osman Kaymak’ın, Samsun’un biriken sorunlarını çözmek konusunda başarılı olacağını umuyor ve diliyorum.