bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Vali ve Sağlık Bakanı'nın Söyledikleri
Yazarlar // 30 Temmuz 2017 Pazar 15:02

Ragıp GÖKER

Samsun’un yeni Valisi Osman Kaymak, göreve başlar başlamaz karşılaştığı, İşitme Engelliler Olimpiyatı gibi yoğun bir gündem nedeniyle ilk basın toplantısını, dün gerçekleştirebildi.
Basın toplantısından daha çok, bir tanışma toplantısı şeklinde geçen ilk buluşmada, kısa bir de konuşma yapan Vali, bu zamana kadar en fazla 5 gazeteciyi bir arada gördüğünü, bu nedenle Samsun’da düzenlediği ilk basın toplantısına, çok sayıda gazetecinin gelmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Vali Kaymak, Tunceli’de görev yaptığı sırada daha çok terör olaylarıyla uğraştığını Samsun’da ise çok farklı konularla uğraşmak zorunda kalacağını ifade ederken, Samsun’un ülkesine ve devletine bağlı vatansever insanların şehri olduğunu söylemeyi de ihmal etmedi.
Konuşmasında, attığı Twitter mesajı nedeniyle ihraç edilen bir kamu görevlisinin pişmanlığından söz ederken ‘’arkadaşlarla bunu konuşurken, o kamu görevlisinin darbe gecesi attığı mesajı, özgür iradesiyle yazdığına inandık. O nedenle şimdi bunun bedelini ödüyor. Gazetecilerde haberi özgür iradesiyle yazıyor, haber yazarken hata yapan da bunun bedelini öder’’ diye konuşarak, genelde basını baskı ve kontrol altında tutma arzusundan kaynaklanan bir durum nedeniyle mi bilinmez, Vali'in, tanıştığı ilk toplantıda Samsun basınına, aba altından sopa gösterme gayretini anlayamadım.
Vali, durduk yere bu uyarıyı yaparak, Samsun basınına peşinen ayar vermeyi mi düşündü bilemem ama aramızda bazen mesleğin hakkını veremeyenler çıksa da, Samsun basınının büyük çoğunluğu, ‘Babıali Terbiyesi’ diye bilinen o disiplinle yetiştikleri için, sorumluluklarını da bilecek tecrübedeki gazetecilerden oluşur. Birileri, Vali Bey’e, Samsun’un, ülkemizde yerel basının en güçlü olduğu illerden biri olduğunu söylese iyi olur.
Biz yine de önyargılı olmadan, Samsun’un yeni Valisine ‘’hoş geldiniz’’ derken, görevinde başarı da dileriz.
Çünkü Vali’nin başarısının, Samsun halkının huzuru ve refahı anlamına geleceğini biliriz.
* * *
Şecaat arz ederken sirkatin söylemek
Türkiye’nin çiçeği burnunda Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Bakan olduktan sonra milletvekili seçildiği Samsun’a ilk ziyaretini dün gerçekleştirdi.
Bakan, Vali'yi ziyaretinden önce gittiği AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Samsun’da tıbbi cihaz üreticilerinin yaşadıkları sorunlara değinirken ‘’önlerindeki engel kaldırılmadığı halde, mallarını ihraç edebiliyorlar’’ demiş. ‘’Şecaat arz ederken, sirkatin söylemek’’ diye buna denir galiba.
Bir tür, kabahati itiraf anlamına gelen böyle bir sözü, geçmişte Devlet Bakanlığı da yapmış, yılların tecrübedeki bir siyasetçiden duymak beni şaşırttı açıkça.
Ahmet Demircan, ülkemizi 14 yılı aşkın süredir, mensubu olduğu AK Parti’nin yönettiğini unutmuşa benziyor.
Bu durumda Bakan’a ‘’Sanayicinin önündeki engeli AK Parti Hükümetleri kaldırmıyorsa, kim kaldıracak?’’ diye sormak isterim.