bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Vah ki Vah!
Yazarlar // 16 Eylül 2021 Perşembe 14:23

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Meclis’te bir konuşma yaptı ve belediyenin borçlarının düşmemesinin nedeni olarak kur farklarını gösterdi. Bu borçların da geçmiş dönemden geldiğini vurguladı. Yani Demir ben göreve geldiğimden bunaya hiçbir iş yapmadım demeye getirdi.
Efendim, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı konuşurken bir çam da hükümeti eleştirerek devirdi. Mustafa Demir AK Parti’li, iktidarda AK Parti ve partili Cumhurbaşkanı var. Ne olmuş ki demeyin bakın Demir nasıl eleştirdi: Kur farkı, hiç döviz artmamış olsaydı 900 milyon TL borcumuz düşmüş olacaktı.
Sayın Demir, bu kredileri vatandaş mı aldı iktidar mı, döviz kurunu vatandaş mı düşürmedi iktidar mı? Yani belediyenin borçlarını artıran kur farkı ise seçildiğin AK Parti suçlusu değil mi? Kalkmış kur farkı olmasaydı borçlar düşerdi diyorsun, bu milleti bu kadar mı konuları bilmez sanıyorsun?
Kredi taleplerini ise tedbir olarak gündeme getiriyorlarmış. Mustafa Demir eski borçlardan bahsediyor? Bu eski borçları kim yaptı, o zaman belediye başkanı Yusuf Ziya Yılmaz değimliydi? Kendisi AK Parti’den seçilmemişmiydi, kısaca o borçları AK Parti’li Belediye yapmamışmıydı? Yani, Demir’in önceki dönemde yapıldı diye eleştirdikleri kendi partisinin insanlarıydı. İş yapamayınca başkasına çamur atmak ne de kolay oluyor değil mi?
Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde makama bir kez bile gitmemiş birisi olarak yazıyorum: Kendisinden önceki Başkanı hiçbir zaman eleştirdiğine tanık olmadım. Peki, Sayın Mustafa Demir neden Yılmaz’ı her fırsatta eleştiriyor, olumsuzlukları önceki döneme yıkmaya çalışıyor, var mı bu konuda bilgisi olan?

İŞLERİ GÜÇLERİ SATMAK
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Ankara, İstanbul ve İzmir'in de arasında bulunduğu 25 ilin bazı ilçelerinde atıl durumda bulunan arsalar, yarın düzenlenecek açık artırma ile satışa sunulacak. Samsun İlkdım'da da bir arsa satışa sunulmuş.
Ne olacakmış peki, konut alanı olacakmış. İşleri güçleri kamu malına mal katmak değil de kamu malını satmak. Samsun’da satılacak olan bu arsada da konut yapılacakmış. Nasıl bir iktidar tarafından yönetiliyoruz? İşleri güçleri kamu malını, ormanı, madenleri satmak…  Satmaktan kendilerini alamıyorlar.

DEMOKRASİ GÜNÜ
Dün Uluslarararası Demokrasi günüydü. Peki, bu gün Türkiye’de kutlandı mı, kutlandıysa da Türkiye’de demokrasi olduğu kime inandırıldı.  15 Eylül Uluslararası Demokrasi Günü’ymüş, Türkiye’de var mı bu demokrasi?  Demokrasiymiş, Türkiye’de neden kutlanır ki, tek kişinin her konuda karar verdiği bir ülkede demokrasi mi olurmuş?

GÜNÜN SÖZÜ
İnsanların en çok inandıkları şeyler, en az anladıklarıdır. (Montaigne)