bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Uyuşturucu Serbest mi?
Yazarlar // 19 Şubat 2019 Salı 22:41

İsmail BAŞARAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kenevir üretimiyle ilgili “19 ilde Samsun’un da bulunduğu” açıklamasından sonra Samsun’daki bazı ilçelerde Tarım Müdürlükleri çalışmalara başladı. Üretim sadece Çarşamba’da değil Vezirköprü ilçesinde de yapılabilecek.
Yapılan bu açıklamadan sonra bir açıklama aldım. Açıklama Av. Bir arkadaştan geldi. Samsun’un tanınmış bir avukatlarından olan Ersoy Üstay’dan geldi. Üstay kısaca açıklamış maddeler halinde:
Vezirköprü ve Çarşamba’da kenevir üretimine başlanacağı üzerine bazı konuları açıklamayı görev kabul ederek yazmak istedim.
765 sayılı eski Türk Ceza Kanununda 404/2 maddesinde uyuşturucu kullananlara bir yıldan iki yıla kadar hapis cezası uygulanıyordu.
AK Parti’nin iktidara gelmesinin ardından 2004 yılında kanun değişti, ancak yine 1 veya 2 yıl hapis uygulanıyordu.
2014 yılında 6545 sayılı kanun ile ceza 2-5 yıl oldu, ancak 5 yıl süre ile kamu davasının açılmasının ertelenmesine karar verileceği, denetimli serbestlik tedbiri uygulanacağı belirtildi.
Yani uyuşturucu alan, kullanan yakalanınca hemen ceza almayacak sadece kontrole alınacak kuralı getirildi.”
Bu kanunlar sonucu ne oldu?
Değişiklikler uyuşturucu satıcılarının işine yaradı. “Bir kereden bir şey olmaz” denilerek gençler uyutulmaya başlandı. Uyuşturucu trafiği arttı. Peki, uyuşturucu bir kez içilince bırakılabiliyor mu? Bunun için uzun tedaviler gerekiyor.
Uzmanlar denetimli serbestlikte bu kişilerin tedavi edilerek sonuca ulaşılması zorunu olmalıdır.
Hayat pahallılığını göz önünde bulundurarak pazarlarda domates, biber, patlıcan satmaya başlanan iktidar, yakında uyuşturucu da satabilir demek istemiyorum da yasalar galiba bunu gözlerimizin önüne seriyor.
Mesele iktidarda kalabilmekse olmaz olsun böyle kanunlar. Böyle kanunları çıkarıp gençlerin uyuşturulmasını yasal hale getirmek de olmaz olsun. Vatandaşı seçimlere odaklandıranlar, neler yapıyor biraz olsun hatırlatmak istedim.
Domates, biber, patlıcanın yanında artık kenevirden dokunan bezler ve yapılan uyuşturucu madde satılır mı acaba pazarlarda. BEKA öne sürülerek, iktidarda kalabilmek amacıyla yapılır mı bunlar?

GÜNÜN SÖZÜ
Dünya; kötülük yapanlar değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir. (Albert Einstein)