bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
UYANIK’TAN GELECEĞE PROJE
Yazarlar // 22 Temmuz 2019 Pazartesi 13:03

İsmail BAŞARAN

Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık geleceğin takımını yaratmak için geleceğin projelerine imza atmak amacıyla kolları sıvadı. İlk önce Samsun Büyükşehir Belediyesi ziyaret edildi ve yeni tesisler için yardım istedi.
Örmek ise Trabzon'daki tesisler gösterildi. Trabzonspor’un başarısının altındaki gerçekler ve altyapı tesisleri gösterildi.
Başkan Demir bir açıklamasında Samsun’un mimarisinin bundan böyle diline değil de yatay olacağını dile getirince gençlerin mahalle aralarında oyun oynayacağı alanların oluşacağı gerçeği ortaya çıkmış oldu.
Ekonomik şartların kulüpleri de günden güne zora soktuğu anlaşılınca Samsunspor öncüler arasına katılıp kendi altyapısını tesislerden başlayarak oluşturmanın adımlarını attı.
Bugün Trabzonspor’un altyapısından yetişen futbolcuların Avrupa’ya bile açıldığı göz önüne alındığında çıkılacak yol zorlu ancak başarılı olacaktır.
Kendi tarlasını ekmeyenler yiyecekleri ekmeğin buğdayını nasıl ki yurt dışından ithal ediyorsa bunun da ülke ekonomisine olumsuz etkileri oluyorsa, demek ki tarlasını eken erim alacak ve ithalat yerine ihracata yönelecektir.
Böylece İsmail Uyanık ve ekibinin bu projesi hem Samsunspor’un hem de ülke ekonomisinin kalkınmasında rol oynayacaktır.

KUYRUK SALLAMAK KOLAY DEĞİL

Türkiye ekonomik olarak iyi yönetiliyor mu, enflasyon tek haneli mi çift haneli mi?
Bu soruları sorduğunuz kişiler eğer AK Parti’li ise “Evet iyi yönetiliyor ve enflasyon yok”, muhalefetten birileriyse soruların muhatabı “Türkiye iyi yönetilmiyor enflasyon var” diye cevap veriyor.
Enflasyonun olup olmadığının resmi belgeleri istatistik rakamları değildir. Resmi beldeler işçi emeklileri ve çalışanlara verilen maaş zamlarından belli olur. Türkiye’de enflasyonun olup olmadığının resmi belgesi ise maaşlara yapılan zamlardan belli olur. Verilen ikramiyelerden anlaşılır. Kim ne derse desin hangi rakamları ortaya koyarsa koysun enflasyon iki haneli rakamlara yükseldi. Memur ve işçilerle emekli, dul ve yetimlerin maaşlarına yapılan zamlar ise tek haneli. Oysa milletvekillerinin maaşlarına yapılan zamlar tek haneli rakamların üzerinde. Hükümet üyeleri istedikleri kadar ortaya çıkıp “ezdirmeyeceğiz” derlerse desinler, vatandaş enflasyon karşısında eziliyor.
Enflasyon olup olmadığı sorusunun yanıtı ise basit… Enflasyon iki haneli rakamlarda gerçek işte budur. Çünkü vatandaş için ekmek aslanın ağzında.
İşte Türkiye gerçeğini anlatan bir Orhan Veli şiiri:
“Uyuşamayız yollarımız ayrı,
Sen ciğercinin kedisi ben sokak kedisi,
Senin yiyeceğin kalaylı kapta,
Benimki aslanın ağzında…
Sen aşk rüyası görürsün, ben kemik.
Ama seninki de kolay değil kardeşim,
Kolay değil hani böyle kuyruk sallamak, Tanrının günü.”

YILLAR ÇABUK GEÇİYOR
Örsan Öymen tanıdığım gerçek gazetecilerden birisiydi. Ölüm yıldönümü geldi, demek ki aradan 32 yıl geçmiş. Ne çabuk da unutuyor insan geçen günleri.
Trabzon’dan uçağa binerken görmüştüm kendisini, Bodrum’a gidecekti, gitti de. Oysa uzun bir yolculuğa çıkacakmış alandan “eyvallah” derken, anlamamıştım.
Allah rahmet eylesin, ailesi ve arkadaşlarına sabırlar diliyorum.
Türkiye’de artık iyi insanlar bulmak gerçekten zorlaştı. Tabi gerçek gazeteciler bulmak da…

GÜNÜN SÖZÜ

Yanlış yapmayan insan yoktur. İnsanlık yanlışını kabul ve düzeltmekle ölçülür. Einstein