bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Usta'nın Projeleri
Yazarlar // 15 Mart 2019 Cuma 22:20

Ragıp GÖKER

Hafta sonunu, Samsunspor'un deplasman maçını izlemek için Kastamonu'da geçirdikten sonra, seçim nabzını tutmak amacıyla da Pazartesi, Salı ve Çarşamba günlerini de gazetenin ekibiyle ilçelerde geçirince, köşemizi boş bıraktık ama gündemden uzakta kalmadık.

Sahadaki durumu merak ettiğinizi biliyorum.

Gazetemizi takip edenler, bu türden saha çalışmalarının siyasi partiler veya bir gurup için yapılmadığını bilirler.

Amacımız sadece halkın nabzını ölçmek olduğu için  benden kim önde, kim geride gibi bir bilgi beklemeyin.

Ama şunu söyleyebilirim.

Şehrin merkezindeki ilçelerde yarış nefes nefese geçerken, merkezden uzaklaştıkça her aday için kopmalar yaşanabileceğine inanırken, yine de üçlü bir yarıştan söz edilebileceğini, ancak, güneydeki ilçelerin sonuçlarına bakıldığında ise, bir adayın geride kalabileceğini ve bu nedenle de, seçimin iki adaylı bir yarışa sahne olacağını düşündürüyor.

Bu kadar bilgi yeter sanırım.

Daha önce Hayati Tekin ve Mustafa Demir'in projelerine dair kısa bilgi vermişken, Erhan Usta henüz açıklamadığı için projelerine dair bir bilgi paylaşamamıştım.

Kendisine sorduğumda ''İnce detaylar üzerinde çalışıyorum'' diye cevap vermişti, ince detayları tamamlamış olmalı ki, Erhan Usta önceki akşam projelerini açıkladı.

Usta'nın porjelerinin başında, 'Tematik İleri Teknoloji Medikal ve Biyo Medikal Endüstri Bölgesi' kurulmasına dair öngörü yer alıyor.

Bu proje benim için hiç sürpriz olmadı doğrusu.

MHP Grup Başkan Vekili iken TBMM'de odasında kendisiyle yaptığım röportajda bu konudaki düşüncesini detaylı şekilde anlamıştı.

Medikal sanayinin Samsun için önemini bilmeyen yoktur.

Tıbbi cihaz üretiminde dünyadaki üç önemli merkezden birinin Samsun olmasına rağmen, bu sektörün halen gelişmekte olan sektör gibi alıgılanmasına da şaşırıyorum aslında.

Gerek DPT'de, gerekse Ekonomi Bakanlığındaki üst düzey görevleri nedeniyle bu konuda neler yapılabileceğini en iyi bilecek durumdaki iki-üç kişiden biridir Erhan Usta.

Bilim ve Teknoloji Kampüsü, Sağlık Kampı, Fizik Tedavi, Rehabilitasyon ve Alternatif Tıp, Alkol ve Uyuşturucu Bağımlılığı Rehabilitasyonu, Film Platosu,  Futbol Kamp Alanı gibi farklı projeleri de var Usta'nın ama kendisine de söylediğim için burada rahatlıkla yorum yapabilirim.

Samsun bir tarım kenti biliyorsunuz.

Bu konudaki öngörülerini çok yeterli bulmadığım gibi, ülkemizde planlamayı  en iyi yapabilecek uzmanlardan biri olduğu için, Usta'nın projeleri arasında şehrimizdeki sanayinin gelişmesine dair detaylı bir bilgi görmediğimi de berlitmek isterim.

Ustanın paylaştığı grafikler arasında  göze çarpan bir veri var ki, o bilgiyi uzun zamandır ben de dile getiriyorum.

Samsun ekonomisini bu güne kadar hizmet sektörü ayakta tutmuştu.

Ama dürüm döner satamakla şehrin ekonomisi daha ne kadar ayakta kalabilir, siz düşünün artık.

Erhan Usta, sosyal medyadan da canlı yayınla duyurduğu projelerine dair sunumunu şu cümle ile bitirmesi ise çok hoşuma gitti.

''Değerli basın mensupları, projelerimizi sunduk. Ancak bizim en büyük projemiz 1 Nisan’dan itibaren rantı önleyeceğiz, milletimizin kaynaklarını birilerine peşkeş çektirmeyeceğiz. Milletin olanı tekrar millete geri vereceğiz''