bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Usta'dan Anlamlı Paylaşım
Yazarlar // 4 Ocak 2019 Cuma 08:00

İsmail BAŞARAN

Hedef Halk Gazetesi’nin bir haberi Samsun siyasetinde taşları sallamakla kalmadı duvarları bile yıktı ve Samsun'daki siyasetin ilk gündemi oldu. Erhan Usta açıklamalarıyla MHP tarafından disiplin kuruluna sevk edildi.

Bunun üzerine de Usta duruşuyla yakışacak bir açıklama yaptı. Usta siyasette baskıya hiç boyun ermediğine dikkat çekip ne doğru ise onu yaptığını söyledi diğer partilere kapıyı da kapattı. Samsun’da söylenenler “Usta’nın İYİ Parti’den aday olması” yolundaydı.

Usta’nın açıklamasındaki “başka partide siyaset yapmam” şeklindeki sözleri de İYİ parti ile yürümesi gerektiği isteklerinin kapısını kapatmış oldu. Siyasette yarının ne getireceğini bugünden bilmenin mümkün olmadığını geçmişteki deneyimlerin sonuçlarına göre bilenlerdenim. Çünkü burası Türkiye, her şey her an değişebilir.

Samsun siyasetindeki değişik taraflardan birisi de AK Parti’de yaşandı. AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman’ın görevinden alınmasıyla gerçekleşti. Karaduman mesleğine döneceğini dile getirdi.

MHP ve AK Parti’deki bu gelişmeler acaba Samsun'daki Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlığı seçimlerini, adaylara gözdağı verebilmek için mi yaşandı ve bir kumpas mı diye düşünüyorum. Düşünüyorum da kimlerin bu kumpasın içinde olduğuna karar veremiyorum.

 

SEÇİME BEŞ KALA

Günün birinde köye tellal gelmiş; Davula güm güm vurmaya başlamış. Ardından da padişahın fermanını okumuş:

Padişah efendimiz garp illerine savaş ilan eylemiştir eli silah tutanlar orduya katılacaktır.

Temel’in oğlu orduya katılmış, gidiş o gidiş. Bir daha geri gelmemiş.

Aradan zaman geçmiş. Tellal yine gelmiş ve davula vurup konuşmuş:

Padişah efendimiz şark illerine savaş ilan eylemiştir. Eli silah tutanlar orduya katılacaktır.

Temel’in ikinci oğlu da gitmiş, gidiş o gidiş.

Temel ahir ömrünün son günlerinde bir erkek çocuk sahibi daha olmuş. Arada yıllar geçmiş. Çocuğun bıyıkları terlemeye başlamış.

Ve tellal yine gelmiş. Davula vurmuş yine ve başlamış konuşmaya: Padişah efendimiz şimal illerine…

Temel tellalın karşısına dikilmiş ve başlamış bağırmaya:

Padişah efendine söyle benim erkekliğime güvenip ikide bir sağa sola savaş ilan eylemesin.

Türkiye de Ortadoğu’da jandarmalığa soyundu ya bir türlü giyinemiyor.  Farkında mısınız bilmem de Türkiye her seçimden önce Suriye’deki terör örgütlerine operasyon düzenliyor. Seçimlerden sonra da operasyonlar yavaşlıyor.

Hayret, ben anlayamıyorum bu işi…

 

NE ALA MEMLEKET

Kabahatler Kanunu diye bir kanun var. Bu kanunda bir madde var. Bu maddeye göre vatandaşa su sıçratan araba sahiplerin ceza ödüyor.

Karar buraya kadar doğru. Sürücüler de araçlarını yolda doğru sürsünler.

Kabahatler Kanunu'na göre vatandaşa su sıçratan araç sahipleri ceza kesiliyor.

Rakamının ne kadar olduğu önemli değil önemli olan kararın doğru olup olmadığı.

Bana göre bu karar doğrudur ve de umarım caydırıcı olur.

Ancak işin ilginç tarafı vatandaşa su sıçratan araç sahiplerinin bu parayı Maliye Bakanlığı hesaplarına yatıracak olması.

Yani ıslanan, elbisesi kirlenen, mağdur olan vatandaş olacak, parayı devlet alacak. Oh ne ala kazanç kapısı. Birader, ceza kesiyorsunuz da vatandaşın elbise temizleme parasını cezayı alan maliye mi ödeyecek vatandaşın cebinden mi çıkacak?

GÜNÜN SÖZÜ
Bir memleketin nasıl yönetildiğini anlamak mı istiyorsunuz; Onun müziğine kulak veriniz. Nerede güzel eserlerden oluşmuş uyum vardır, orada adalet ve erdem hüküm sürer. (Konfüçyüs)